Redactia.ro
Home » Stil de viață » 5 semne că ai probleme cu glanda tiroidă

5 semne că ai probleme cu glanda tiroidă

5 alimente pe care trebuie să le eviți dacă ai probleme cu tiroida. Pot agrava starea de sănătate

Cel mai potrivit pentru problemele de la nivelul glandei tiroide este medicul endocrinolog pentru că doar așa vei obține un diagnostic corect.

Dar foarte puțini oameni ajung la un consult de specialitate pentru că nu știu să distingă semnele care pun în pericol glanda tiroidă.

De fapt acestea sunt de cele mai multe ori ignorate de către cei afectați.

În cazul în care toți hormonii tăi sunt în regulă, pielea arată asa cum trebuie, nu ai probleme cu sistemul imunitar, cu ciclul menstrual, cu libidoul și nici cu psihicul. Un singur hormon disfuncțional este suficient pentru a avea probleme cu glanda tiroidă.

Creștere în greutate

chiar dacă nu ți-ai schimbat obiceiurile alimentare și chiar faci mișcare periodic totuși ai reușit să te îngrași. În acest caz trebuie să mergi la un endocrrinolog. Este un sfat valabil atât pentru copii cât și pentru adulți.

Ciclu menstrual neregulat

La început trebuie să mergi la un medic ginecoloc. Dar dacă este o cauză endocrinologică și trebuie să mergi la specialist. Tot la endocrinolog trebuie să mergi dacă apare sau dacă dispare prea devreme menstruația.

Secreția sânilor independent de sarcină sau de alăptat

Medicii spun că la un an după încetarea alăptării sunt în regulă secrețiile. Dacă însă acest lucru nu are legătură cu apariția unui bebeluș trebuie să mergi la medic pentru examene specifice.

Probleme cu glanda tiroidă

Scădere bruscă în greutate

Nu trebuie să te bucuri ci să mergi la medic pentru un consult la medicul endocrinolog pentru că poate fi vorba în acest caz inclusiv de afecțiuni psihiatrice.

Căderea excesivă a părului

Acest proces poate avea loc în anumite sezoane din an, din cauza stresului, din cauza dietelor, a mișcării fizice intense. Trebuie să ai grijă și la modificările pielii și să mergi la medic dacă observi aceste schimbări.

Atenție sporită pentru copii

Atunci când încep să apară coșurile, părul pubian, părul îngrășat excesiv este recomandată vizita unui specialist. În cazul fetelor este recomandată în același timp și vizita la un ginecolog.

Citeşte si: Cancerul de col uterin, boala care afectează mii de românce. Ce simptome are

Obiceiurile care țin bolile la distanță. Cum să ai o sănătate de fier

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: