Redactia.ro
Home » Știri » 70 de femei, violate în Sudan, țara care a tăiat și Internetul

70 de femei, violate în Sudan, țara care a tăiat și Internetul

Evenimentele din Sudan au scăpat de mult de sub control.

Peste 100 de persoane au fost ucise şi până la 700 rănite în atacul de săptămâna trecută asupra protestatarilor. Forţele de Intervenţie Rapidă ale guvernului sudanez au intervenit atunci în forţă pentru a dispersa protestatarii.

Citiţi şi:

Atac în Egipt. Cel puţin 12 persoane au fost rănite în urma exploziei

Aceşti oameni care au protestat doresc tranziţia către un guvern civil după ce armata a preluat puterea în urma unei lovituri de stat în aprilie, pe fondul unor proteste masive faţă de fostul preşedinte Omar al-Bashir.

Citiţi şi:

Extincța biodiversității se produce într-un ritm apocaliptic

Criza din Sudan a scos la suprafaţă un alt lucru îngrozitor: 70 de femei au fost violate pe perioada acestor atacuri. Un medic care s-a ocupat de răniţi a dezvăluit că 70 de femei au fost violate în timpul ciocnirilor dintre armată şi portestatari, dar şi după.

O altă măsură incredibilă luată în Sudan: Internetul a fost tăiat, precum şi alte măsuri de comunicare.

ONU s-a sesizat în cazul atacurilor din Sudan

Membrii Consiliului de Securitate au cerut încetarea imediată a violenţelor împotriva civililor şi au subliniat importanţa respectării drepturilor omului. „Membrii Consiliului de Securitate au condamnat ferm violenţele recente din Republica Sudan”, se precizează în comunicat.

Detalii despre evenimentele din Sudan pe BBC.com

Potrivit unui comitet de medici apropiat de opoziţie, 118 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 500 au fost rănite până în prezent, majoritatea în acţiunea violentă de dispersare a protestatarilor din 3 iunie. Conform autorităţilor, bilanţul morţilor este de 61, dintre care 49 ca urmare a împuşcării cu „gloanţe reale”.

Etichete: