Redactia.ro
Home » Știri » Pașaportul COVID-19, valabil doar pentru cetățenii imunizați cu anumite vaccinuri! Ce spun experții

Pașaportul COVID-19, valabil doar pentru cetățenii imunizați cu anumite vaccinuri! Ce spun experții

Pașaportul COVID-19, valabil doar pentru cetățenii imunizați cu anumite vaccinuri! Ce spun experții

Noi detalii despre pașaportul Covid-19! Acesta va fi valabil doar pentru cetățenii europeni imunizați cu vaccinurile aprobate în blocul comunitar. 

Pașaportul COVID-19, valabil doar pentru cetățenii imunizați cu anumite vaccinuri

Persoanele care s-au vaccinat cu alte seruri în afară de Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson&Johnson nu vor putea beneficia de un certificat de călătorie. Totodată, oficialii spun că liberă circulația nu va fi condiționată de vaccinare.

Turiștii vor putea vizită alte țări dacă se testează sau dacă dovedesc imunitate după ce s-au vindecat de coronavirus. Comisarii încearcă să meargă cât mai repede acum în Parlamentul European cu propunerea de a implementa certificatul verde până la vara, astfel încât să fie posibilă redeschiderea turismului.

Pașaportul de vaccinare anti-coronavirus ar putea fi introdus la nivelul Uniunii Europene în luna iulie a acestui an. Propunerea legislativă va fi dezbătută însă de oficialii europeni la sfârșitul acestei luni.

”Urmează ca în a doua jumătate a acestei luni să existe o inițiativă legislativă pe care Comisia Europeană să o prezinte la reuniunea informală de la sfârșitul lunii martie. Este vorba despre un certificat digital care să ateste, sau nu, dacă o persoană este vaccinată. Mai mulți lideri europeni, printre care și cancelarui german, Angela Merkel, și președintele Franței, au subliniat faptul că nu este un instrument prin care oamenii vor fi împiedicați să meargă într-o altă țară.  

Va fi un certificat standardizat, la nivel european, securizat, pentru a nu putea fi falsificat. O aplicație, probabil pe telefonul mobil. Asta nu înseamnă că cei care nu au fost vaccinați sau nu au acest pașaport digital, nu vor mai avea dreptul să călătorească. Se vor supune unor restricții care există deja. Mai devreme de luna iulie nu văd posibilă introducerea acestuia”, a declarat europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi.

Pașaportul COVID ar putea deveni obligatoriu în România

Pașaportul european de vaccinare ar putea fi obligatoriu și în țara noastră, potrivit declarațiilor făcute de vicepremierul Dan Barna. Acesta a admis această obligativitate și a explicat că acest lucru se va întâmpla în mod organic, tocmai pentru că oamenii vor să călătorească în continuare și că sunt state care doresc acest document pentru deplasări.

Mai mult, Dan Barna susține că nici autoritățile române nu doresc să țină străinii în carantină după sosirea lor în țară. Pașaportul european ar facilita acest lucru, deoarece ar demonstra că turiștii sunt vaccinați și au testul COVID făcut.

”Dacă oamenii pot să îţi dovedească că sunt vaccinaţi, că au testul făcut, atunci poţi să… are o logică. O să vedem până la urmă formula tehnică la care se va ajunge, dar ideea este să ne adaptăm la această pandemie tocmai prin aceste instrumente în care cei care şi-au asumat vaccinarea sau cei care au şi test şi vaccinare pot să vină”, a afirmat Dan Barna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: