Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a fost validat de CCR pentru un nou mandat

Klaus Iohannis a fost validat de CCR pentru un nou mandat

Klaus Iohannis

Curtea Constituțională a României a validat alegerea lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte al România. O ședință solemnă a fost convocată în acest sens.

„Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat reprezintă o onoare și o mare responsabilitate. Primul meu mandat a fost plin de provocări”, a spus, joi, Klaus Iohannis.

„Românii au arătat direcția în care vor să meargă țara noastră. Drumul ales de români e unul cu un singur sens, la care trebuie să se alinieze toate autoritățile. România este un stat de drept, iar românii sunt o națiune cu reflexe profund democratice. Cei care au girat asaltul asupra instituțiilor democratice au primit cea mai severă și legitimă sancțiune, prin vot”, a mai spus președintele ales.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Anunţul făcut de BEC în legătură cu Klaus Iohannis

Ședința a avut loc după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din 2019, turul al doilea. Klaus Iohannis, candidatul susținut de PNL, a obţinut 66,09% din numărul de voturi valabil exprimate, iar reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 33,91% din voturi.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoţescu, a precizat că Iohannis a obţinut 6.509.135 de voturi valabil exprimate, iar Dăncilă – 3.339.922, potrivit rezultatului final la alegerile prezidenţiale.

Alături de Klaus Iohannis au fost prezenți premierul Ludovic Orban și mai mulți membri ai Guvernului și parlamentari liberali, potrivit Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: