Sfintele Sărbători Pascale se apropie cu pași repezi, iar pregătirile sunt în toi. Gospodinele de pretutindeni își pregătesc acum meniul pentru duminica sfântă și lista de cumpărături. Ei bine, în cazul multora, ciorba răudățeană din Bucovina este rețeta care nu va lipsi de pe masa de Paști. Haideți să vedem și noi care este rețeta și ce ingredient secret dă savoara desăvârșită acestui preparat.
Rețeta pentru ciorba rădăuțeană din Bucovina
În cazul în care te gândești la o masă copioasă de Paște, la care se vor așeza toți membrii familiei tale, atunci ia în calcul să suplimentezi proporțiile. În orice caz, pentru o ciorbă de 4,5 – 5 litri vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
– Un piept mare de pui cu piele şi os
– O ceapă
– O ţelină de mărimea unui măr
– Un păstârnac
– O rădăcină de pătrunjel
– 2-3 morcovi
– Un gogoşar şi un ardei gras roşu
– 3 ouă
– 200-300 ml smântână 20% grăsime
– Una-două linguri oţet
– 3-4 căţei de usturoi
– O legătură pătrunjel
Cum prepari ciorba rădăuțeană și care este ingredientul secret
- Pentru început, te vei ocupa de pieptul de pui, pe care îl vei pune la fiert. Chiar de la început, vei asezona cu suficientă sare. Ulterior, vei avea grijă să strângi spuma adunată și să obții acea supă clară.
- După ce a dat în primul clocot și ai îndepărtat spuma nedorită, vei adauga ceapa întreagă și rădăcinoasele tăiate în bucăți potrivite. După ce au fiert și acestea, le vei scoate alături de carnea de pui fiartă. Carnea va fi dezosată și tăiată în fâșii.
- Albitura se va da la blender alături de o cantitate mare de apă și vor fi pasate până se va obține o cremă. Odată obținută, pasta se toarnă în ciorbă, alături de carnea făcută fâșii.
- Se adaugă morcov tăiat rondele, gogoșar tăiat cubulețe și ardei copt.
- Separat se va pregăti gălbenuș de ou cu smântână. Peste acest amestec se toarnă câteva linguri de supă clară. Când se obține un amestec omogen, se toarnă înapoi în oală.
- La urmă te vei ocupa de usturoiul pisat în formă de mujdei. Se adaugă în ciorbă la sfârșit și se mai lasă la fiert doar 2-3 minute.
- Ultimul pas constă în punerea oțetului (de preferat oțet de la gogoșari) pentru a acri ciorba. Acesta este, de fapt, și ingredientul care dă savoarea acestui preparat: oțetul de la gogoșari.
- Când ai stins focul, poți adauga verdețurile pe care le preferi în ciorbă.
Nu-i așa că e o rețetă ușoară? Iată ce alte rețete mai avem pregătite pentru tine pentru perioada pascală!