Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să păstrezi bananele proaspete mai mult timp

Cum să păstrezi bananele proaspete mai mult timp

GALERIE FOTO (3) Cum să păstrezi bananele proaspete

Înainte de pandemie, obișnuiam să mergem la magazinul alimentar și să cumpărăm tot ce aveam nevoie, când aveam nevoie. Astfel, preveneam degradarea alimentelor proaspete prin a nu cumpăra în exces. Cumpăram strictul necesar de alimente și le consumam în aceeași zi.

Acum, lucrurile stau altfel. La fel ca mulți alții, ne găsim că apelăm la produse conservate și cele congelate, astfel încât să putem face stocuri și să nu ne îngrijorăm cu privire la stricarea produselor. Încă cumpărăm alimente proaspete, dar, deși am învățat câteva modalități de le depozita, astfel încât să prelungim viața la raft a acestora, ne folosim de produsele conservate și congelate înainte de a reveni la magazinul alimentar.

Trucuri care te ajută să păstrezi bananele proaspete

Fie rămânem fără banane în câteva zile, fie cumpărăm în cantități mult mai mari în speranța că se vor menține proaspete, ajungând apoi să le folosim în prepararea checului cu banane (banana bread). Din fericire, există o modalitate ușoară de a preveni coacerea rapidă a bananelor. Tot ce aveți nevoie este un înveliș din plastic. Învelișul din plastic împiedică gazul de etilenă din tulpina bananei să accelereze procesul de maturare. Dacă doriți să încetiniți maturarea și mai mult, separați bananele și înfășurați fiecare tulpină cu folie de plastic.

Chiar funcționează? Da. Bananele din stânga nu au fost învelite în folie de plastic. Bananele din mijloc aveau tulpinile învelite în folie de plastic. Bananele din dreapta au fost separate și fiecare tulpină a fost învelită în folie de plastic. Iată o imagine anterioară.

Poza de mai jos a fost făcută 4 zile mai târziu. Bananele din stânga sunt în mod clar mult mai coapte decât celelalte banane.

Acum că știți cum să încetiniți procesul de coacere al bananelor, s-ar putea să vă întrebați cum să încetiniți procesul de coacere pentru alte fructe și legume. Iată câteva sfaturi rapide:

• Pentru usturoi, ceapă și cartofi, păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat. Frigiderul este, de fapt, prea rece. Depozitarea acestora într-un dulap ar fi mai indicat.

• Pentru ceapa verde și praz, puteți să le regenerați, de fapt, punându-le pe blatul dvs. într-un pahar cu apă! Puneți rădăcinile într-un pahar cu apă la temperatura camerei și așezați-le într-un loc luminat. Le puteți așeza lângă fereastra bucătăriei, de exemplu.

• Pentru alte produse, luați în considerare congelarea. Mai întâi, fierbeți-le (gătiți în apă clocotită cu sare timp de 2-4 minute și apoi mutați legumele într-o baie de gheață pentru a opri procesul de gătire). Apoi, lăsați-le să se usuce complet înainte de a le pune într-o pungă pentru congelare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: