Delectează-te cu aceste băuturi reci și aromate, pe bază de cafea, în zilele toride de vară. Pe lângă efectul răcoritor, îți oferă un plus de energie!
Creole coffee punch
Pentru această rețetă ai nevoie de:
4 căni de cafea tare
6 linguri de lapte condensat îndulcit
un sfert de cană de lapte
jumătate de cană de lichior de portocale pe bază de rom
cuburi de gheață
fâșii de coajă de portocală sub formă de spirală (opțional)
Amestecă ingredientele lichide într-un recipient până se omogenizează. Lasă băutura la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, toarnă băutura într-un pahar cu picior. Adaugă gheața și, opțional, decorează paharul cu fâșii de coajă de portocală.
Rețete cafea rece: iced coffee pe placul tuturor
Pentru a prepara această băutură ai nevoie de următoarele ingrediente:
250 ml de lapte
2-3 cuburi de gheață din cafea
scorțișoară măcinată
îndulcitor (opțional)
Prepară o cafea prin orice fel de metodă (ibric, aparat de făcut cafea) și toarnă băutura în forme de cuburi de gheață. După ce lichidul a înghețat complet, pune 2-3 cuburi într-un pahar și adaugă laptele. Condimentează băutura cu puțină scorțișoară. Dacă obișnuiești sa îți îndulcești cafeaua, adaugă zahăr, sirop de agave sau îndulcitor pe bază stevie.
Cinnamon caramel coffee
Pentru a prepara această băutură ai nevoie de:
6 linguri de cafea măcinată
jumătate de linguriță de scorțișoară
sirop de caramel
Amestecă cafeaua măcinată cu scorțișoara, apoi fierbe cafeaua. Când cafeaua a început să fiarbă, adaugă siropul de caramel și amestecă până când siropul s-a dizolvat. După ce cafeaua s-a răcit, adaug-o peste cuburile de gheață. După preferințe, mai poți adăuga lapte sau zahar.
Frappe cu frișcă și topping de caramel
Ingredientele ce stau în componența acestui frappe sunt următoarele:
2 lingurițe ness
4 linguri de apă rece
150 ml de lapte
frișcă la tub
cuburi de gheață
sirop de caramel pentru cafea
zahăr (opțional)
Amestecă nessul, apa și zahărul timp de un minut, până devine o spumă. Adaugă într-un pahar cuburile de gheață, laptele, apoi spuma de cafea. După ce ai amestecat compoziția, adaugă frișca și siropul de caramel.