Redactia.ro
Home » Știri » Cresc pensiile cu 40%? Marcel Ciolacu aruncă bomba

Cresc pensiile cu 40%? Marcel Ciolacu aruncă bomba

Anunț cumplit despre pensiile din România! Comisia Europeană a dat ordinul

Majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie a declanșat un război pe scena politică. După ce Guvernul a anunțat că nu sunt bani pentru această majorare, opoziția se bate cu pumnul în piept că acest lucru va fi posibil.

Președintele PSD promite majorare cu 40%

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a purtat discuţii cu mai mulţi lideri de grup parlamentar despre amendamentul depus la rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie ar urma să fie majorat cu 40%.

În acest context, liderul PSD este de părere că acest amendament va trece de plenul comun al Parlamentului.

„Am avut discuţii astăzi cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun. Sunt mai mulţi lideri, cred că o să anunţe domniile lor în ziua votului. În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL.

Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a spus Ciolacu la România TV.

Cu câți lei cresc, de fapt, pensiile românilor

Pensiile românilor vor crește din această toamnă cu 14%, efortul bugetar fiind de patru milioane de lei, după cum a declarat Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Astfel, sumele de care vorbim sunt cele de 1265 de lei, atât cât era pensia înainte de mărire, și 1.442 de lei, aceasta fiind valoarea în bani pe care o vor primi pensionarii români. Un calcul matematic simplu ne arată că pensia unui român a crescut cu 177 de lei.

Inițial, se vorbea despre o creștere a pensiilor cu 40%, dar oficialii au susținut în nenumărate rânduri că efortul bugetar ar fi prea mare și nesusținut în timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: