Nuca de cocos este un aliment foarte bun pentru sănătatea noastră. Dar cum face să o deschidem după ce o cumpărăm, ca să ne bucurăm de sucul său și de pulpa perfectă pentru rețetele de prăjituri.
Cum se sparge nuca de cocos. Puțini știu secretul
Dacă te-ai întrebat vreodată cum se sparge, de fapt, nuca de cocos, iată că vei afla foarte curând răspunsul. Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să ne asigurăm că avem o nucă de cocos proaspătă. Tot ce trebuie să facem este să o scuturăm și dacă se aude lichid, atunci este un semn bun. Dacă nu, înseamnă că este veche și nici nu va avea gust bun.
Orice nucă de cocos are trei orificii, iar unul dintre acestea este unul moale. Trebuie să îl găsim pe acela, pentru a scoate sucul, căci altfel ar fi un haos total dacă o spargem cât ea are sucul înăuntru. Folosim un cuțit sau un tirbușon pentru această operațiune, iar apoi scoatem sucul.
Prima varianta pentru a sparge nuca de cocos este să o învelim într-un prosop de bucătărie și să o spargem cu un ciocan de bucătărie, lovind destul de apăsat. Sau, putem folosi lovituri ușoare până când aceasta începe să se crape. Apoi, desprindem pulpa de pe coajă și o putem savura.
Rețetă sănătoasă cu nucă de cocos
De ce ingrediente avem nevoie:
1 ½ căni de apă
2 căni de lapte de nuca de cocos
2 căni de “carne“ de nuca de cocos
1 ceașcă de roșii cherry proaspete
½ avocado copt
1 cățel de usturoi
1 buc. ghimbir proaspăt
2 linguri de miso alb
1 lingură ulei de semințe de in
½ linguriță sare de mare
2 linguri de sos de soia
2 lime
1/8 linguriță ardei iute
1 cană coriandru
1/3 cană de ceapă, tocate
1 tulpină lămâiță, tăiată în bucăți
1 morcov, felii foarte subțiri
Punem toate ingredientele în blender, în afară de acestea patru ultime. Coriandrul îl punem când totul este aproape gata mărunțit, ca el să se mai poată vedea. Punem totul într-un bol și amestecăm și celelalte ingrediente. Putem consuma rețeta ca atare sau cu o salată.




















