Redactia.ro
Home » Știri » A murit românul transferat în Belgia, din cauza unor arsuri grave. Victima mai avea patru bacterii și o ciupercă

A murit românul transferat în Belgia, din cauza unor arsuri grave. Victima mai avea patru bacterii și o ciupercă

A murit românul care a fost transferat la un spital din Belgia, din cauza unor arsuri grave, în urma unei electrocutări, anunță Ministerul Sănătății. Bărbatul în vârstă de 51 de ani avea și unele infecții nosocomiale, obținute din unitățile medicale, de la noi din țară.

A murit românul transferat în Belgia, din cauza unor arsuri grave

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că a murit românul care a suferit arsuri grave, în urma unei electrocutări la locul de muncă, fiind astfel transferat la un spital din Belgia. Aici a ajuns și cu infecții nosocomiale, luate din unitățile medicale de la noi din țară, informează realitatea.net.

Medicul care s-a ocupat în Belgia, de bărbat, spune că acesta a fost transferat din România într-o stare deplorabilă. Victima avea patru bacterii plus o ciupercă, pe lângă arsura de aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime.

Sunt patru bacterii, plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a spus dr. Ciprian Isacu.

Pe data de 20 ianuarie, bărbatul a căzut de la înălțime, în momentul electrocutării și după ce a fost ”plimbat” prin spitalele din România (inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași), s-a decis transferarea lui la  Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.  Nu s-a reușit din prima transportul decedatului, în Belgia, din cauza unor probleme tehnice. Abia a doua zi, de la prima încercare, s-a reușit operațiunea.

„În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia”, a transmis Ministerul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: