Redactia.ro
Home » Știri » A scăzut numărul profesorilor greviști. Anunţul făcut de Ligia Deca

A scăzut numărul profesorilor greviști. Anunţul făcut de Ligia Deca

Ligia Deca, despre ce se va întâmpla cu anul școlar: „Dacă profesorii nu se vor întoarce la clase, va trebui să luăm în calcul acest scenariu!”

A scăzut numărul profesorilor greviști. Iată anunţul făcut de Ligia Deca!

A scăzut numărul profesorilor greviști

Numărul angajaților din educație care au participat la grevă a scăzut semnificativ, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației, Ligia Deca. În urma unei greve care a durat trei săptămâni, aproximativ 21.000 de angajați din sistemul de învățământ au decis să-și reia activitatea, dintre care 13.500 sunt cadre didactice.

Ligia Deca a subliniat că aceste cifre reprezintă o scădere semnificativă în comparație cu situația de dinainte de adoptarea ordonanței de urgență privind majorările salariale. Potrivit ministrului, procentul cadrelor didactice care s-au alăturat grevei a înregistrat o scădere de 6,34%, iar personalul din învățământ în ansamblu a scăzut cu 7,3%. Ministrul Educației a evidențiat faptul că numerele prezentate sunt raportate la numărul total al angajaților și al personalului didactic:

„Față de datele pe care le-am avut înainte de ordonanța de urgență care viza majorările salariale, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 6,34% și per total personal în învățământ cu 7,3%”, a declarat, joi, Ligia Deca, potrivit Antena 3 CNN.

Ligia Deca: „Trendul este unul descendent”

Aceste date arată că participareala grevă este în scădere, ceea ce poate fi interpretat ca o îmbunătățire a situației și o diminuare a tensiunilor dintre angajații din educație și autorități. Înțelegerea și rezolvarea conflictelor sunt aspecte esențiale pentru a asigura stabilitatea și bunul mers al sistemului educațional:

„Așa cum spuneam, trendul este unul descendent vizavi de participarea la grevă”, a mai completat ministrul.

Este important ca atât guvernul, cât și sindicatele și reprezentanții cadrelor didactice să continue dialogul constructiv și să identifice soluții pentru a satisface nevoile și cerințele din domeniul educației. Investițiile în educație, inclusiv în salarizarea și condițiile de muncă ale angajaților din acest sector, sunt esențiale pentru a asigura o educație de calitate și pentru a atrage și menține profesioniști bine pregătiți în sistemul de învățământ.

În final, scăderea numărului angajaților din educație care au renunțat la grevă reprezintă un semnal că progresele sunt posibile și că există dorința de a colabora în vederea îmbunătățirii condițiilor din sistemul educațional. Este esențial ca toate părțile implicate să rămână deschise dialogului și să lucreze în mod constructiv pentru a asigura o educație de calitate pentru toți elevii.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: