Redactia.ro
Home » Homepage » Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european

Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european

Adina Vălean

Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european pentru Transporturi. Numele ei s-a aflat lângă cel al europarlamentarului Siegfried Mureșan, deoarece premierul Ludovic Orban a trimis două propuneri pentru funcția de comisar european.

Aceasta este a patra propunere pe care România o înaintează președintei Comisiei Europene.

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a fost acceptată miercuri după-amiază de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea Românie.Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, alocat de la început României.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat informația pentru G4Media.ro. Vălean  va fi audiată în Parlamentul European pe data de 14 noiembrie, au declarat surse din comisia pentru transporturi, care a stabilit calendarul audierii.

Cine este Adina Vălean?

Adina Vălean are 51 de ani și este președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European începând cu iulie 2019, din partea Grupului Partidului Popular European (PPE) . Este membru al Parlamentului European din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. Adina Vălean a fost deputat în legislatura 2004-2008 ales pe listele PNL, dar la data de 30 noiembrie 2007 a demisionat pentru a ocupa locul de deputat în Parlamentul European.

Este matematician de formație, cu studii postuniversitare în Conducerea Securității și Apărării Naționale și un master de Studii de integrare europeană și securitate. Până în 1997 a fost profesor de matematică. În 1997 a devenit director pentru relația cu Direcțiile Județene pentru Tineret și Sport și ONG de tineret în Ministerul Tineretului și Sportului.

Primarul PSD care promite alegătorilor locuri de casă în schimbul votului la prezidenţiale

Din 1999 până în 2001 a lucrat în organizații non-guvernamentale, ca director de programe al Asociației Române pentru Libertate și Dezvoltare și ca director general al Fundației “Institutul pentru Liberă Inițiativă”. A intrat în PNL în 1999.

Între 2000 și 2002 a fost secretar general al Tineretului Naționl Liberal. În 2002 a devenit membru al Biroului Permanent al PNL (sector 1) și secretar al Comisiei PNL pentru mediul de afaceri, privatizare și politici concurențiale. În 2006 a fost aleasă vicepreședinte al PNL Prahova. De asemenea, în 2000 a fost director executiv adjunct al campaniei electorale pentru alegerile generale, iar în 2004 a fost implicată în programe de sprijin în campania pentru alegerile locale. Între 2004-2006 a fost deputat în Parlamentul României, circumscripția Călărași.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: