Redactia.ro
Home » Homepage » ADMITERE LICEU 2020. Rezultatele repartizare liceu, anunțate pe edu.ro. Care a fost ultima medie de admitere

ADMITERE LICEU 2020. Rezultatele repartizare liceu, anunțate pe edu.ro. Care a fost ultima medie de admitere

admitere liceu

ADMITERE LICEU 2020. Emoții mari pentru absolvenții claselor a 8-a, care au susținut Evaluarea Națională. Astăzi vor fi afișate listele cu liceele la care au fost repartizați. Listele pot fi consultate pe admitere.edu.ro.

Repartizarea la liceu va fi făcută doar în cazul elevilor care au reușit să obțină cel puțin media 5 la examenele de la Evaluarea Națională și la absolvirea gimnaziului, conform normelor stabilite de Ministerul Educației. Fișele cu opțiunile pentru înscrierea la liceu au fost completate de elev în intervalul 2-6 iulie. În funcție de preferințele elevilor și de notele obținute, aceștia vor fi distribuiți computerizat la liceu.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V – VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

ADMITERE LICEU 2020. Cum se face repartizarea

Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu 2020 se face pe baza mediei de admitere la liceu a elevilor și a opțiunilor completate pe fișele de înscriere. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

La repartizarea computerizată, când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Dacă prima opțiune exprimată este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe.

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația poate să apară în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

Astfel, completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu poate dăuna. În schimb, un număr prea mic de opţiuni poate diminua şansele unui candidat de a fi admis.

ADMITERE LICEU 2020. Primele rezultate, pe edu.ro

Primele rezultate ale repartizării la licee 2020 au fost publicate pe site-ul edu.ro. Este vorba despre rezultatele repartizării la liceele militare din România. Potrivit rezultatelor repartizării la liceele militare, publicate pe site-ul admitere.edu.ro, ultima medie de admitere a fost 8.99.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: