Redactia.ro
Home » Știri » Aerul din Capitală este poluat. Bucureștenii spun că nu pot respira

Aerul din Capitală este poluat. Bucureștenii spun că nu pot respira

Bucureștenii plătesc pentru aerul otrăvit din Capitală. Garda de Mediu a amendat primăriile pentru nivelul alarmant de poluare 

Locuitorii din Capitală susțin că nu mai pot respira aerul poluat din oraș. Problemele cu calitatea aerului sunt prezente zona Băneasca și sectorul 1.

Aer poluat în București

Potrivit platformei aerlive.ro, nivelul de poluare în București este foarte ridicat, mai ales în zonele Băneasa și Expoziției.

Unii locuitori din aceste zone au postat imediat mesaje pe rețeaua de socializare Facebook. ”Afară este un iad de gudroane arse”, ”Tocmai m-am trezit brusc in miros de cauciuc ars”.

Pe site-ul Gărzii de Mediu, se află zeci de reclamații referitoare la poluarea aerului, atât de la locuitorii din zona de nord a Capitalei și din județul Ilfov, cât și de la cei care locuiesc în sectorul 6, și în sectorul 4.

Comisarii ai Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Ilfov au făcut verificări în urma reclamațiilor făcute în urmă cu o zi de către locuitorii comunelor Mogoșoaia, Corbeanca și Periș. Aceștia au stabilit că poluarea a fost produsă de un incendiu de vegetație spontană uscată, care ardea, cu degajare de fum, pe o suprafață de 30.000 de mp.

Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate. Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată”, arată instituția.

Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor din zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la…

Publicată de Garda Naţională de Mediu pe Marţi, 7 aprilie 2020

Miros puternic în Capitală

Depășirile de poluare peste limita admisă erau înregistrate la particulele în suspensie PM 10 și PM 2,5. Particulele de materie 2,5 reprezintă un tip poluare care provine de la arderi, iar PM10 reprezintă particulele al căror diametru este sub 10 microni și se formează de la praf.

Mai mulți oameni susțin că este a doua zi la rând în care aerul din București este poluat extrem de tare.

Aerul este irespirabil în sectorul 2. Iar au ars ceva, de data asta mult prea toxic, nu se poate respira, te îneacă ceea ce este în aer și se vede un nor de fum peste tot cartierul Lacul Tei”, spune Alexandru Iulian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: