Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri parlamentare 2020. Alertă! O secție de votare din București a fost închisă de COVID-19

Alegeri parlamentare 2020. Alertă! O secție de votare din București a fost închisă de COVID-19

O secție de votare din București a fost închisă de COVID-19

Ministerul Afacerilor Interne transmis o alertă cu privire la o secție de votare din sectorul 2 al Capitalei. Aceasta a fost închisă după ce o persoană a fost depistată pozitiv cu coronavirus. 

O secție de votare din București a fost închisă de COVID-19

Potrivit MAI este vorba despre membru unui partid politic. Persoana este membru al secției 551 din București. Acolo, procesul de votare a fost suspendat.

Aceasta își făcuse testul sâmbătă, însă a primit rezultatul abia azi. Fiul persoanei respective a venit la secția de votare pentru a anunța că rezulatul testului este pozitiv, scrie ziare.com.

Din primele informații, sala de votare și materialele au fost deja dezinfectate, astfel că urmează să se reia pocesul de votare cât mai curând.

Cum afli la ce secție de votare ești arondat

La alegerile parlamentare din 6 decembrie, alegătorii votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

Pentru a afla la ce secție de votare sunteți arondat, accesați www.registrulelectoral.ro, introduceți datele personale și veți afla secția de votare la care vă puteți exprima opțiunea. În București, nu puteți vota în alt sector.

Alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ-teritorială în care şi-a stabilit reşedinţa, alta decât cea de domiciliu, votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are reşedinţa, indiferent de data stabilirii acesteia. în acest caz, alegătorii care nu au formulat cereri privind înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă conform art. 42 alin. (1) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, sunt înscrişi în lista electorală suplimentară.

În cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-o altă unitate administrativ-teritorială, decât cea unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa, poate vota la orice secţie de votare, sub condiţia ca aceasta să se afle în cadrul circumscripţiei electorale judeţene unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa. în acest caz, alegătorul este înscris în lista electorală suplimentară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: