Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM: Cod portocaliu de caniculă în 10 județe. Temperatura va atinge 41 de grade Celsius la umbră

Alertă ANM: Cod portocaliu de caniculă în 10 județe. Temperatura va atinge 41 de grade Celsius la umbră

Vreme extrem de călduroasă în România! Şefa ANM anunţă temperaturi-record față de ultimii 70 de ani

Canicula lovește România din nou! ANM a emis un cod portocaliu de caniculă, în 10 județe din România. Iată toate detaliile!

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic

ANM anunță că se vor înregistra temperaturi ce vor atinge  41 de grade Celsius la umbră. Codul portocaliu de caniculă și disconfort termic Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat în zece județe din România, potrivit specialiștilor de la ANM.

Zece județe din țara noastră vizate de codul ANM

Anm anunță căaceste temperaturi caniculare, ce vor atinge  41 de grade Celsius la umbră, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă 22 iulie și 23 iulie vizează Banatul, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei, dar și vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

Vijelii și averse torențiale în România

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că vom avea parte de patru zile de foc în România, cu temperaturi ce vor atinge chiar și 40 de grade. Aceste maxime se vor resimții în majoritatea zonelor țării. Deși se anunță vreme extremă de căldură, duminică, în jumătatea de nord a țării, vor exista manifestări specifice instabilității atmosferice.

„Am actualizat o avertizare meteorologică pentru următorul de interval, având în vedere faptul că astăzi și mâine rămânem pe avertizare cod portocaliu pentru partea de vest, nord-vest, sud-vest a țării, respectiv Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și vestul Maramureșului.

Ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice. Vorbim de temperaturi între 38…40 de grade și minime care nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat” explică directorul Elena Mateescu, ANM.

Sursa foto: digi24.ro

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: