Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Cod roșu de ninsori și viscol puternic

Alertă ANM! Cod roșu de ninsori și viscol puternic

Temperaturi ca în Siberia! Cea mai geroasă zi din an indică minus 25 de grade

Alertă ANM de cod roșu de ninsori și viscol puternic. Iată detaliile!

Cod roșu de ninsori și viscol puternic

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare de cod roșu de viscol puternic. Alerta are loc în intervalul 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14, la altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120…140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Cod portocaliu de precipitații abundente

ANM a emis și o avertizare de cod portocaliu pentru zona Munților Apuseni și nordul Carpaților Orientali și la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali.

La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic cu rafale de peste 100…110 km/h, în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 100…110 km/h și precipitații mixte.

Astfel, se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30…50 l/mp și izolat de peste 60…70 l/mp.

ANM menționează că vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri, 18 ianuarie.

Cod galben de vânt puternic

Meteorologii au emis o altă avertizare care afectează România, un cod galben de vânt puternic ce are loc în intervalul 17 ianuarie, ora 11 – 19 ianuarie, ora 18, la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h.

În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

ANM ne atenționează că temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp.

Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: