Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM de vreme instabilă. Meteorologii au emis două coduri Galbene și unul Portocaliu de averse torențiale

Alertă ANM de vreme instabilă. Meteorologii au emis două coduri Galbene și unul Portocaliu de averse torențiale

Administrația Națională de Meteorologie anunță că au fost emise două coduri galbene și unul portocaliu de ploi torențiale și vijelii în mai multe zone din țară. Meteorologii anunță că vremea se va menține instabilă până marți.

Alertă ANM de vreme instabilă. Două coduri galbene și un cod portocaliu

Meteorologii de la ANM au emis o primă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată ce va fi valabilă începând de luni, 15 iunie, până marți dimineața, ora 10.00.

În acest interval de timp, în mai multe zone din țară, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată. Vor fi prezente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

De asemenea, cantitățile de apă vor depăși 20-25l/mp și pe arii retrânse 40-50l/mp.

Totodată, specialiștii au emis un cod portocaliu valabil începând de astăzi, ora 13.00, până marți, 16 iunie, la ora 03.00.

În dupa-amiaza zilei de 15 iunie și în prima parte a nopții spre marți, în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi prezente averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l,mp.

Meteorologii anunță intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70-80 km/h cu descărcări electrice și grindină.

Două coduri galbene emise de meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un al doilea cod galben începând de marți, până joi, ora 10.00.

În acest interval, va fi instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30l/mp și pe arii restrânse 40-60l/mp.

Potrivit meteorologie, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Așadar, în cea mai mare parte a țării, vor avea loc ploi torențiale, vijelii, furtuni violente, descărcări electrice. Săptămâna viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în aproape toată țara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: