Redactia.ro
Home » Monden » Alexandru Arșinel împlinește 83 de ani. Cea mai mare dorință a actorului

Alexandru Arșinel împlinește 83 de ani. Cea mai mare dorință a actorului

GALERIE FOTO (5) Alexandru Arșinel împlinește 83 de ani

Alexandru Arșinel împlinește 83 de ani. Îndrăgitul actorul împlinește astăzi, 4 iunie, vârsta de 83 de ani. Alexandru Arșinel a trecut prin situații dificile în ultimul an, marcate de probleme de sănătate complicate. Vineri, maestrul a fost externat din spital.

Alexandru Arșinel împlinește 83 de ani. Cea mai mare dorință a actorului

Îndrăgitul actorul a împlinit 83 de ani. Alexandru Arșinel a avut parte de un an plin de momente complicate, marcate de numeroase probleme de sănătate. Actorul a fost externat din spital cu o zi înainte de ziua de naștere, având prima apariție la tv de când a fost internat. Alexandru Arșinel a mărturisit că nu se simte bine, deoarece se mișcă foarte greu.

Ce să fac, nu fac bine….De la o vreme nu mai fac așa de bine și cu pandemia, și cu niște internări care mi-au dat de gândit. Nu sunt prea entuziasmat de felul cum mă mișc. Îmi doresc ce mi-ai dorit tu (n.r. către Cristi Brancu), să fiu nemuritor (n.r. zâmbește). Îmi doresc să fim câteva minute împreună, pentru că dacă suntem împreună înseamnă că sunt, într-un fel sau altul, nemuritor. Îmi doresc ca teatrul meu, „Constantin Tănase”, să fie nemuritor, să fie un teatru care traversează tot secolul XX și XXI. Vă iubesc din tot sufletul, sunt cuvintele maestrului Arșinel.„, a spus marele actor.

Meseria de actor nu i-a oferit prea multă libertate, dar se bucură pentru că a avut mereu curaj să spună în față tuturor celor care se ocupă de scenele de teatru din România. Alexandru Arșinel a declarat că una dintre cele mai mari realizări a fost întâlnirea cu Stela Popescu. Regretata actriță a fost pentru Arșinel ca un înger păzitor, cei doi formând o echipă minunată pe scena teatrului.
Da, reprezenta un garant și în același timp vedea în întâmpinarea unui Arșinel care la rândul lui era calat pe direcția asta. Unul care nu tăcea din gură și care își alesese în repertoriu, în general, rele. Am avut noroc cu Stela, norocul meu. Fiecare se naște cu un anumit destin și eu am avut destinul… adică nu mi-a plăcut să tac, chiar dacă uneori mi-a fost puțină teamă, mi-a fost greu să mă opresc și îmi plăcea, și așa am devenit un luptător. M-am luptat pentru multe lucruri, și ca să fiu responsabil, și ca să găsesc un repertoriu cât mai adecvat, și ca să apăr scriitorii și creatorii care ne scriau pentru spectacol”, a spus Arșinel pentru gândul.ro.

Alexandru Arșinel, cele mai importante realizări

Arșinel s-a născut în 1939, într-o comună suceveană pe care a făcut-o celebră, Dolhasca. Copilăria actorului a fost marcată de bombardamente, din cauza începerii celui de-al Doilea Război Mondial. Tatăl lui era angajat la CFR, și își dorea ca actorul să îi calce pe urme, dar acesta nu a intrat la Facultatea de Construcții. Ulterior, Alexandru Arșinel a ajuns în echipa de figuranți ai Teatrului Național din Iași. Un an mai târziu a dat admiterea la Teatru, la București unde a intrat din prima.La scurtă vreme s-a angajat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, cel pe care l-a condus până în prezent. Actorul a spus că a rămas în București pentru că aici se afla iubita lui din acea perioadă. Ulterior, avea să afle că a fost înșelat cu un alt actor. “După trei ani de prietenie, cedase unei alte legături, care i se părea mai… benefică. A fost o lovitură imensă, care m-a bulversat pentru un timp îndelungat”.

În anul doi de facultate, actorul a mai fost înșelat. Primii ani ca actor în Capitală au fost dificili. Arșinel a locuit o vreme într-o cămară de alimente, de doi metri pe unul și jumătate. După ce și-a făcut buletin de București, a primit o casă. După ani de chin, Alexandru Arșinel a devenit tot mai cunoscut și și-a văzut visul împlinit. A ajuns să îi bucure pe români de pe scena teatrului, iar pe micile ecrane, în memorabilele nopți de Revelion.

Alexandru Arșinel și Stela Popescu, unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice din România

Mama sa a fost cea care l-a încurajat să se prezinte la examenul de admitere al Facultătii de Teatru din București. În 1978 s-a construit unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice ale României. Alexandru Arșinel a început să joace cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului “Tănase” de la Grădina Boema. Cei doi au început să joace împreună, în urma unei situații administrative. Din cauza unei restricții financiare, Stela Popescu a trebuit să își caute alt partener de scenă.. Timp de opt ani a jucat alături de Ștefan Bănică, după care l-a ales pe Alexandru Arșinel.

În 1968, Arșinel s-a căsătorit cu Marinela, femeia care i-a dăruit doi băieți, care și-au făcut cariere total diferite. În urmă cu câțiva ani, soția actorului a suferit un accident, iar acum este imobilizată într-un scaun cu rotile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: