Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila, mesaj explicativ după anunțurile contradictorii ale OMS: „E o problemă legată de strategia de comunicare”

Alexandru Rafila, mesaj explicativ după anunțurile contradictorii ale OMS: „E o problemă legată de strategia de comunicare”

Explicații Alexandru Rafila

Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila a clarificat anumite declarații contradictorii din partea instituției, care au creat mare vâlvă la nivel mondial.

Alexandru Rafila, mesaj de clarificare privind afirmațiile OMS

Astfel, Alexandru Rafila a explicat anumite afirmații făcute de OMS privind pacienții asimptomatici și a ținut să îi avertizeze pe români că cel mai probabil acele declarații au fost făcute din cauza unei erori de comunicare.

Un reprezentat al OMS a fost cel care a început valul de contradicții, după ce a declarat că virusul se trasmite doar „în cazuri foarte rare”. Mai apoi, aceeași persoană a revenit asupra afirmației și a explicat că rata pacienților asimptomatici, care pot împrăștia virusul este variază între valorile de 16% și 40%.

Profesorul a dezvăluit că aceste afirmații sunt rezultatul unei strategii de comunicare defectuoase, pentru că mesajele Oms au fost transmise de trei persoane diferite, iar una dintre acestea este chiar cea care a făcut o afirmație contradictorie și care a stârnit mult reacții negative.

Ştiţi care e problema? Am discutat cu reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la Bucureşti, venind spre dumneavoastră, exact acest subiect. Mesajul OMS a fost transmis în această perioadă de către trei persoane: de această doamnă, la care făceaţi dumneavoastră referire, care este directorul pentru partea de cercetare, de directorul pentru situaţii de urgenţă – cel care a făcut referinţa la Suedia – şi de directorul general. Cred că este o problemă legată de strategia de comunicare a Organizaţiei, care probabil trebuie regândită”, a spus Alexandru Rafila.

Cunoașterea științică despre coronavirus este în continuă schimbare

Astfel, anunțurile contradictorii se datorează și faptului că trei oameni diferiți au făcut declarații din partea organizației, iar mesajul care se dorea transmis s-a pierdut pe parcurs și așa s-a ajuns la niște afirmații care nu trebuiau să ajungă în spațiul public.

În același timp, Alexandru Rafila a explicat că COVID-19 este deja prezent de mult timp în viețile noastre, iar cunoașterea medicală despre acesta a avansat mult.

Cunoaşterea legată de această boală a evoluat foarte mult”, a spus Alexandru Rafila atrăgând atenția că ce știam acum trei luni nu mai este valabil acum.

În Europa, numărul de îmbolnăviri și de persoane care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului s-a ameliorat, în timp ce în state de pe alte continente pandemia abia acum începe. Lupta cu virusul nu este încă terminată, a tranmis OMS în repetate rânduri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: