Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimente de evitat dacă ne cade părul. Ce spun specialiștii

Alimente de evitat dacă ne cade părul. Ce spun specialiștii

Este bine să știm ce legătură există între alimentele pe care le consumăm și căderea părului! Specialiștii atrag un nou semnal de alarmă asupra cauzelor care ar putea duce la neplăcuta experiență de a ne pierde fermitatea și volumul podoabei capilare.

Un prim sfat al specialiștilor este legat de modul de preparare al mâncării pe care o consumăm. Persoanele care au probleme cu pierderea părului trebuie să renunțe la alimentele grase și la prăjeli.
Aceste tipuri de preparate înfundă arterele, iar în același timp fac să crește producția de sebum. Așa se ajunge la scăderea dimensiunii foliculilor de păr. De asemenea, o astfel de alimentație produce probleme și fluxului sanguin, care se vor manifesta prin blocarea porilor scalpului.

Alimente de evitat dacă ne cade părul. Ce spun specialiștii

Aveți probleme cu căderea părului? Un obicei banal și extrem de frecvent întâlnit printre oamenii de toate vârstele ar putea să fie una dintre cauze!

Este vorba de consumul de sucuri carbogazoase! Din cauza acidității ridicate, poate fi una dintre problemele care duce la căderea părului. Așadar, ar trebui limitat și chiar exclus orice tip de bătură carbogazoasă dacă nu vrem să avem de suferit din pricina podoabei capilare. Și nu numai, căci aceste produse sunt dăunătoare întregului organism.

Extrem de surprinzător, Vitamina A este pe lista de evitat dacă ne cade părul. Însă de menționat este că este vorba de exces de vitamina A, după cum atrag atenția chiar medicii.

Când există probleme cu podoaba capilară, ar fi bine de evitat consumul în cantități necontrolate de alimente bogate în vitamina A, așa cum sunt ficatul, ouăle sau brânza.

O altă supriză este peștele. Chiar dacă este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, bogat în omega 3 și alți nutrienți, posibilul conținut ridicat de mercur din anumite tipuri de pește poate duce la căderea părului. Așadar este bine să nu consumăm în exces doar ton sau macrou.

Alimentele care au seleniu pot provoca, de asemenea, probleme ale părului, mai atrag atenția specialiștii. Dacă avem probleme cu podoaba capilară, cel mai bine este să nu consumăm în exces ciuperci, usturoi, nucă de cocos sau stridii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: