Redactia.ro
Home » Știri » Alocații 2019 – vor fi majorate

Alocații 2019 – vor fi majorate

Alocații 2019 - vor fi majorate de la 1 aprilie

Alocații 2019 – a fost aprobat proiectul de majorare a alocațiilor. Senatul a adoptat în unanimitate proiectul de aprobare a OUG 9/2019 care prevede ca alocațiile să fie mărite începând cu luna următoare celei în care se adoptă bugetul de stat.

Alocațiile, mărite din aprilie

Senatorul PNL Carmen Hărău şi-a exprimat nemulţumirea că toţi copiii nu beneficiază de alocaţii majorate. Spune că motivul ar fi faptul că Legea bugetului de stat a fost trimisă Parlamentului pentru reexaminare.

„Puteaţi să acordaţi alocaţiile majorate de la 1 martie şi să regularizaţi sumele după adoptarea legii bugetului”, a afirmat Hărău.

Cum se stabilesc alocațiile

Alocațiile se acordă în cuantum de 300 de lei pentru copiii cu vârste până la 2 ani (până la 3 ani în cazul copilului cu handicap), 150 de lei (300 pentru copiii în cazul copilului cu handicap) cu vârste între 2 şi 18 ani .

„Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual prin hotărâre a Guvernului”, prevede Ordonanţa amendată de Senat.

Vinerea trecuta, Preşedintele României a retrimis în Parlament bugetul pe 2019. Iohannis a motivat că alocarea resurselor bugetare este „fundamentată pe o prognoză nerealistă”. Astfel că este posibil ca până la final lunii martie să fie stabilit bugetul de stat.

Astfel, cel mai probabil, legea cu privire la alocațiile copiilor o să intre în vigoare de la 1 aprilie.

Alocațiile nu vor ajunge la 200 de lei

Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a respuns propunerea legislativă inițiată de PNL privind majorarea la 200 lei a alocației de stat pentru copii.

„S-a respins proiectul, pentru că noi avem altceva în programul de guvernare, și o să vedeți ce pregătim. Vedeți programul de guvernare. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le aibă un copil, le vedeți în programul de guvernare, comunicăm în momentul în care avem proiectul gata.

Sigur că nu este suficientă alocația, de aceea am pregătit în programul de guvernare alte lucruri”, a spus Vasilescu, întrebată, la Palatul Parlamentului, în legătură cu respingerea proiectului PNL.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: