Redactia.ro
Home » Știri » Amendă ridicolă primită de stăpânul câinelui Amstaff, care a sfâşiat un Fox Terrier în Bucureşti

Amendă ridicolă primită de stăpânul câinelui Amstaff, care a sfâşiat un Fox Terrier în Bucureşti

GALERIE FOTO (2)

Cazul câinelui Amstaff care a sfâşiat un Fox Terrier, weekend-ul trecut în Bucureşti, a stârnit multă rumoare în societatea civilă.

Oamenii au fost revoltaţi, mai ales, din cauza atitudinii stăpânului, care a lăsat un astfel de animal de luptă liber pe străzi, fără botniţă, fără să fie în lesă. Reamintim, un câine de talie mare, rasa Amstaff, se năpusteşte cu violenţă asupra unui alt câine ce era plimbat în lesă de stăpână. Atât femeia cât şi oamenii din jur au încercat să oprească animalul, însă în zadar.

Amstaff-ul fusese lăsat de stăpân în grija unei femei, care nu a putut stăpâni sub nicio formă patrupedul care parcă turbase. Din fericire, câinele din rasa Fox Terrier, ce căzuse victimă, nu are leziuni interne şi a scăpat cu nişte zgârieturi.

Câînele şi femeia atacaţi au scăpat ca prin urechile acului

Stăpâna animalului atacat a povestit calvarul prin care a trecut: „Am traversat de pe un trotuar pe celălalt și am văzut o femeie pe la 30 de metri distanță care mi-a atras atenția pentru că gesticula și striga foarte tare, spunând: „Ia-ți câinele, că ți-l omoară ăsta!”. Am văzut un câine repezindu-se spre noi. A venit în 2-3 secunde, nu i-a trebuit mai mult. Am pus câinele pe mașină, el însă a reușit să-l tragă. Mai mult de atât nu am știut ce să fac, decât să sar să-l apar. Să-mi bag mâinile, am scăpat destul de ieftin, cumva între ei doi. Femeia a sosit cu întârziere. Ea a spus că nu e câinele ei. Nu avea lesă, nu avea botniță, nici măcar zgardă”.

Această femeie a depus plângere penală la secția 8 de poliție. Oamenii legii l-au amendat deja pe proprietar cu 500 de lei și pe îngrijitoarea câinelui cu 100 de lei. Comentariie care circulă pe reţelele de socializare critică autorităţile pentru nepăsarea de care dau dovadă. Foarte mulţi internauţi sunt de părere că ameda este ridicol de mică, şi pentru proprietarul câineluio atact, şi pentru femeia care l-a avut în grijă.

Acest caz a adus aminte de un alt episod, petrecut în luna martie la Craiova. Acolo, doi câini Amstaff (American Staffordshire Terrier) au atacat un căţeluş Cocker şi aproape l-au ucis. Cei doi câini au fost ridicaţi de către lucrători ai unei societăţi specializate în acest domeniu, iar stăpânul lor a fost amendat cu suma totală de 1.500 de lei. Animalele ar fi fost ridicate de lucrătorii de la Salubritate chiar la cererea bărbatului care îi deţinea, după care au fost duşi la Adăpostul de la Bresta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: