Redactia.ro
Home » Sport » ANAF s-a dus peste Federația Română de Fotbal

ANAF s-a dus peste Federația Română de Fotbal

Sebastian Colțescu, FRF, Răzvan Burleanu,

ANAF a început o acțiune de control la Federația Română de Fotbal. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, pe pagina sa de facebook. Răspunsul FRF nu a întârziat să apară.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor a anunțat că ANAF a început controalele la Federația Română de Fotbal. Acesta a început pe data de 17 noiembrie, dar deocamdată nu a fost făcut public motivul și nici actele pe care ANAF le cercetează. Aceste lucruri vor fi făcute publice doar la finalul anchetei.

„În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public”, a spus Florin Cîţu într-o intervenţie live pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor Publice.

De unde ar fi putut pleca totul

După anunțul făcut de ministrul Finanțelor s-a speculat că motivul ar putea fi legat de declarațiile făcute la Realitatea TV, de mai mulți oameni de fotbal. Aceștia au acuzat nereguli financiare comise de federația condusă de Răzvan Burleanu. Printre aceștia se numără, Marcel Paraschiv, Dumitru Dragomir, Marcel Pușcaș, Florin Prunea sau Tudor Iacov.

„Faptele au fost sesizate de clubul de fotbal Progresul București, referitoare la beneficiarul real al acelei declarații obligatorii pe care trebuie să o dea orice ONG din țara asta, și aici vorbim în cauză despre FRF. În această declarație, cei de la federație trebuiau să precizeze cine sunt beneficiarii reali ai tuturor sumelor care intră în posesia lor, și aici mă refer la banii de la FIFA, UEFA, chiar și sponsorizări, tot. Am făcut o sesizare la DNA, deoarece cei de acolo au făcut bilanțul fără hotărârea Adunării Generale”, a declarat Iacov pentru Realitatea.

FRF a reacționat imediat

Reprezentanții federației au remis imediat un comunicat în care au spus că în ultimii ani s-au făcut mai multe controale prin audit. Acestea au fost efectuate de firme specializate.

“În urma anunțului domnului Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, privind un control fiscal, Federația Română de Fotbal își manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfășurării acestuia. Acțiunea este simplificată de faptul că FRF a implementat în ultimii șase ani proceduri financiar-contabile transparente prin raportări anuale detaliate, prin digitalizarea proceselor financiare (ERP & BI), prin introducerea sistemului exclusiv de plăți electronice pentru trasabilitatea oricărei tranzacții, prin crearea de proceduri interne pentru achiziții, cât și prin toate mecanismele ISO 9001 privind managementul calității proceselor administrative. Totodată, reamintim că Federația Română de Fotbal a instituit mecanisme de control proprii prin audit intern, audit extern derulat de Deloitte România și o auditare specială a utilizării fondurilor externe realizată de BDO LLP London.
Federația Română de Fotbal a început să implementeze încă din 2014 principiile bunei-guvernanțe, devenind în timp un model de bune practici recunoscut la nivel regional”, este comunicatul oficial al Federației Române de Fotbal.

Controlul de la federație este făcut de o echipă ANAF formată din inspectori de la Direcția Antifraudă și Inspecție Fiscală. Ar urma să dureze aproximativ două săptămâni. Se pare că după ce se va termina ancheta, ANAF va merge și la LPF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: