Redactia.ro
Home » Sport » Anamaria Prodan și Kamara intervin în scandalul Colțescu!

Anamaria Prodan și Kamara intervin în scandalul Colțescu!

Sebastian Colțescu, Anamaria Prodan, scandal rasism, Kamara

De două zile toată lumea vorbește despre gestul nefericit făcut de Sebastian Colțescu. Sunt destui cei care îl apără pe arbitru spunând că nu a avut nicio intenție de a jigni.

Totul a început marți seara la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din Liga Campionilor. Fără să-și dea seama unde se va ajunge, Sebastian Colțescu i-a spus negru secundului turcilor și de aici până la haosul creat a fost doar un pas. Ambele echipe au ieșit de pe teren, iar partida a fost reprogramată pentru a doua zi și a fost condusă de o altă brigadă de arbitrii. Multe voci l-au apărat pe arbitrul român. Printre aceștia se numără și Anamaria Prodan.

“Mi se pare o tâmpenie! Eu mi-am crescut copiii în America, unde trebuie să gândești înainte să spui ceva unui om de culoare. Mi se pare o prostie! Adică, până la urmă omul ăsta vorbea în limba noastră, în limba română, unde nu văd de ce ar fi rasism că ai spus cel negru. Pentru că a nu l-ai făcut ni***r! Nu l-ai făcut în niciun fel. Nu mi se pare nimic jignitor, atât timp cât în limba noastră negru e o culoare. În plus, vedeţi că sunt nişte biscuiţi în Turcia, Negro, și fabrică e în România. Păi sunt rasişti turcii? Cum vine asta? Brigada a fost hărţuită din primul până în ultimul moment! Arbitrii au fost făcuţi ţigani! Eu, în locul lor, terminăm acest meci cu 3-0 la «masă verde» şi se termina bâlciul”, a spus Anamaria Prodan, pentru Telekom Sport.

Kamara îl apără pe Colțescu

Kamara este un fan înfocat al fotbalului. Cântărețul de culoare a avut și el un mesaj pentru arbitrul roman.

”Scrisoare deschisă către pământeni… Bună să vă fie inima, Numele meu e Kamara și sunt de 16 ani, component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun așa? Odată cu „Timpul”, am învățat să nu mai reacţionez la cald. Cumva am stat o zi în plus să analizez bine situația. Black în limba română înseamnă Negru, cel puțin așa era la ultima verificare. Sebastian Colțescu, Omul cel mai pus la COLȚ în momentul de fața a folosit cuvântul „Negru” la un meci de Fotbal din Champions League. Sebastian Colțescu a fost cel mult Nepoliticos și Nesăbuit spunând „Ăla”, dar nicicum nu cred că a fost Rasist. Bine, nu știu ce a fost în sufletul lui, dar faptele confirmă spusele mele. Nu a spus „Negro”, care în spaniolă e o înjurătură, a spus „Negru”, care în engleză se traduce Black. Ca o mică poveste, când am ajuns în Africa, copiii îmi spuneau pe strada: „Tubabu”, adică „Om Alb”, și fugeau. Dar nu erau rasiști. Erau doar mirați să mă vadă. Și culmea, nu sunt nici Alb și nici Negru. Am voie să zic ALB NEGRU?”, a scris Kamara, pe pagina sa de socializare.

Arbitru cunoscut vrea să-l ajute pe Colțescu

Fostul arbitru internațional Alin Cârligeanu are o soluție pentru Sebastian Colțescu. Acesta spune că a discutat deja cu avocați francezi care sunt gata să-i ajute pe români.

“Eu cred că nu este vorba de rasism. Există avocați în Franța care sunt gata să sară în apărarea echipei de arbitri din România, pentru a demonstra că nu sunt rasiști. A fost o neîndemânare de limbaj. Am dat un telefon în Franța și am întrebat cum se poate aborda această problemă. Mi s-a spus că rămâne de discutat. E problema arbitrilor români să își apere onoarea folosind și o astfel de instanță”, a declarat Cârligeanu, pentru Digi Sport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: