Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis COD GALBEN! Care sunt județele afectate de viituri

ANM a emis COD GALBEN! Care sunt județele afectate de viituri

Alertă meteo: Fenomene meteo extreme anunțate de ANM. Zonele vizate de cod galben de furtuni și ploi torențiale

Vremea rămâne imprevizibilă în această perioadă, iar meteorologii au emis un cod galben, avertizând asupra vântului puternic și a ploilor persistente. După recentul episod de vreme rece care a afectat o mare parte a țării, condițiile s-au îmbunătățit, însă sud-estul extrem, în special Dobrogea, rămâne sub influența unor condiții capricioase.

Cod galben de vânt puternic

În acest weekend, cei aflați pe litoral sau în Delta Dunării sunt afectați de condiții meteorologice nefavorabile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județele Tulcea și Constanța. Acest avertisment este valabil până sâmbătă la ora 17:00 și include zonele de litoral și localitățile din apropiere, precum și Delta Dunării.

În zonele menționate, se prevăd intensificări ale vântului cu rafale ce pot depăși 55-60 km/h. Duminică, vremea va rămâne în mare parte neschimbată, cu temperaturi diurne în jurul valorilor medii specifice datei din calendar. Cu toate acestea, se anticipă revenirea ploilor în majoritatea regiunilor țării, iar temperaturile vor fi mai scăzute dimineața și seara.

Perspectivele Meteo pentru zilele următoare

Începând de luni, se prognozează o răcire generalizată în întreaga țară, însoțită de precipitații, care vor deveni tot mai extinse, începând cu nord-vestul țării. Temperaturile maxime diurne vor fi în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar în zonele montane mai înalte este posibil să apară ninsori.

Marți, ploile vor afecta întreaga țară, inclusiv Bucureștiul, iar vântul puternic va persista pe alocuri. Temperaturile maxime vor fi de aproximativ 14 grade Celsius, iar minimele nocturne vor coborî până la 3 grade Celsius.

Având în vedere variațiile neașteptate ale condițiilor meteorologice, este recomandabil ca locuitorii din zonele afectate de avertismente să fie precauți și să monitorizeze în mod regulat informațiile meteo actualizate pentru a lua măsurile necesare de protecție și siguranță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: