Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis cod portocaliu de grindină! Care sunt zonele vizate

ANM a emis cod portocaliu de grindină! Care sunt zonele vizate

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis în cursul zilei de azi un mai multe coduri galbele și unul portocaliu de  instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Iată zonele vizate.

Cod portocaliu de grindină în vestul țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Intervalul de valabilitate al codului portocaliu este 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 06:00. Fenomenele meteo vizate sunt averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. Județele care se află sub amenințarea codului portocaliu sunt Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

 În județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.„, a  fost mesajul transmis de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

ANM a emis două coduri galbene de caniculă

Meteorologii au emis și cod galben de caniculă în mai multe zone din țară. Intervalul de valabilitate este 16 și 17 iulie. Fenomenele meteo vizate sunt val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă. Zonele care se află sub cod galben sunt majoritatea județelor din estul și sudul țării.

 În sudul și estul țării, valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice. În regiunile sudice și estice vremea se va menține caniculară și în următoarele zile.„, au precizat cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: