Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis cod portocaliu și cod galben de ploi. Care sunt județele afectate

ANM a emis cod portocaliu și cod galben de ploi. Care sunt județele afectate

Prognoza meteo 8 martie 2024: Ninsori la munte și ploi în restul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis doua atenționări de cod galben și cod portocaliu!

Ce a transmis ANM

Mai multe județe din România se confruntă cu avertizări meteorologice deosebite, cu Cod portocaliu și Cod galben, ce privesc fenomene precum ploi abundente, descărcări electrice, vânt puternic și grindină. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de tip nowcasting, avertizând populația cu privire la Codul galben de descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula (peste) 15…20 l/mp și intensificări ale vântului, valabil până duminică după-amiaza.

Potrivit prognozei meteorologice, județele Cluj-Napoca, Sălaj, Gorj, Vâlcea și Alba-Iulia sunt printre cele afectate de aceste avertizări. De asemenea, un alt Cod galben de ploi a fost emis pentru unele localități din județele Sălaj și Cluj, cu prognoza valabilă până duminică după-amiaza. În Gorj și Vâlcea, ploile vor acumula între 20 și 25 l/mp, iar descărcările electrice sunt de așteptat.

Cod portocaliu de ploi

Situația devine mai gravă în vestul României, unde a fost emis un Cod portocaliu pentru județul Arad. În intervalul orar 15:30 – 16:30, localitățile Sebiș, Beliu, Archiș, Hășmaș, Cărand și Ignești se confruntă cu averse torențiale care pot acumula peste 35…40 l/mp, însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Pentru a asigura protecția cetățenilor și limitarea efectelor adverse, pompierii militari din județul Arad sunt pregătiți să intervină rapid. Ei sunt echipați și pregătiți să facă față eventualelor situații de urgență generate de condițiile meteorologice nefavorabile. De asemenea, au fost transmise avertizări prin sistemul RO-Alert către unitățile administrativ-teritoriale vizate de avertizări, în vederea informării și pregătirii populației locale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: