Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis cod portocaliu! Vești proaste din partea meteorologilor

ANM a emis cod portocaliu! Vești proaste din partea meteorologilor

Vești proaste din partea meteorologilor! Vremea a luat o întorsătură radicală, iar specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis cod portocaliu de poi abundente și vijelii. Care sunt zonele vizate și ce alte fenomene meteorologice urmează să apară.

ANM a emis cod portocaliu!

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis astăzi un cod portocaliu de ploi și vijelii în marea majoritate a țării noastre. Zonele aflate sub cod portocaliu sunt Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei. Fenomenele meteo vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente. Intervalul de valabilitate al acestui cod portocaliu este 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00.

În Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…70 l/mp. Ploi abundente se vor semnala și în restul Munteniei și Moldovei, dar pe arii mai restrânse.„, a fost mesajul transmis de cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cod galben în restul țării

Nici celelalte zone nu scapă de ploile violente ce vor urma să vină în cursul zilei de astăzi. Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod portocaliu pentru celelalte zone ale țării. Fenomnele vizate sunt tot instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi abundente. Intervalul de valabilitate este 02 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 23:00, iar zonele vizate sunt ordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte.

În intervalul menționat, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.„, au mai precizat cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: