Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis noi coduri portocaliu și galben de furtuni, dar și de caniculă. Care sunt zonele afectate

ANM a emis noi coduri portocaliu și galben de furtuni, dar și de caniculă. Care sunt zonele afectate

Când vine iarna? Când se așteaptă să cadă primii fulgi de zăpadă. Prognoza meteo

ANM a emis un Cod galben de furtuni, dar și de caniculă. Meteorologii au emis marți, noi avertizări de tip Cod galben și portocaliu de vijelii, dar și de caniculă în 14 județe din țară.

ANM a emis noi coduri portocaliu și galben de furtuni, dar și de caniculă. Care sunt zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, mai multe atenționări de tip cod galben și portocaliu de furtuni, dar și avertismente de caniculă. Marți, de la ora 12.00 până miercuri la ora 20.00 va fi în vigoare un cod galben de vijelii și grindină. Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, marți, în sud-vest, în zona montană și submontană.

De asemenea, marți seara și miercuri treptat și în vest, centru, nord, nord-est, și sud vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depășit local 25-35 l/mp.

Totodată, de marți de la ora 14.00 până miercuri la ora 10.00 va fi în vigoare un cod portocaliu de vijelii în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torentiale și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35-40 și pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Cod galben și portocaliu de caniculă

De marți, intră în vigoare două atenționări de caniculă, valabile pentru mai multe zone din țară. În zonele în care este valabil codul galben temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar în cele sub incidenta codului portocaliu termomentrele vor ajunge până la 36-38 de grade. Meteorologii avertizează că nu vom scăpa de caniculă și miercuri mai multe zone din țară vor fi sub atentionare de tip cod galben de caniculă și vor fi între 34 și 37 grade.

În Capitală, marți, vremea va fi caniculară, disconfortul termic ridicat, iar indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii dde 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18-21 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și noaptea, dar condițiile pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi reduse.

Miercuri, vremea se va menține caniculară, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele de temperatură, umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporat accentuate începând de după amiază, când vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, descărcări electrice și averse torențiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: