Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Se întorc ninsorile chiar înainte de Paște

ANM a făcut anunțul! Se întorc ninsorile chiar înainte de Paște

GALERIE FOTO (2) Prognoza meteo 1 mai 2024. Minivacanța începe cu ploi

Ultima săptămână a adus surprize meteorologice pentru români, trecând de la temperaturi ridicate la scăderi bruste și chiar ninsori în unele regiuni. Prognoza meteo actualizată de meteorologii de la Accuweather anunță o continuare a vremii capricioase și a ninsorilor în unele zone ale țării.

Prognoza meteo pentru România indică continuarea unui trend instabil și capricios, cu temperaturi fluctuante și posibile ninsori în unele regiuni. Este recomandat ca locuitorii să fie pregătiți pentru variațiile meteorologice și să urmărească actualizările prognozelor pentru a lua măsurile necesare în consecință.

Schimbări bruște de temperatură și ninsori

După primele zile ale lunii aprilie caracterizate de temperaturi neobișnuit de ridicate, cu valori de până la 32 de grade Celsius, România a fost lovită de o scădere drastică a temperaturilor și de fenomene precum ninsorile. În unele regiuni, zăpada și-a făcut simțită prezența, surprinzând mulți locuitori. Meteorologii de la Accuweather au emis o prognoză actualizată, indicând o continuare a vremii reci și instabile pentru următoarele zile în aproape întreaga țară.

Se așteaptă o vreme mohorâtă, rece, cu intensificări ale vântului și precipitații abundente. De asemenea, meteorologii prognozează că România nu s-a scăpat încă de ninsori. Ultimii fulgi de zăpadă sunt așteptați în Predeal, pe data de 22 aprilie. Aceasta ar fi ultima ninsoare programată înainte ca vremea să se încălzească.

„În următoare perioadă vom vorbi în continuare de temperaturi foarte coborâte, în special în jumătatea nordică a ţării acolo unde maximele nu vor mai depăşi 12-14 grade Celsius, cât ar trebui în mod obişnuit să înregistrăm din punctul de vedere al minimelor. Iar minimele vor fi unele foarte coborâte, mai ales în depresiuni, spre -5 sau -6 grade Celsius. Chiar şi în Capitală, o minimă de 4 grade Celsius. Chiar şi zilele de început de săptămână, luni şi marţi, acelaşi ecart al valorilor de temperaturi.

Apoi vremea va intra într-un uşor proces de încălzire, astfel încât ne vom apropia, din nou, de ceea ce înseamnă maxima unei zile de vară de 24-25 de grade Celsius. Până atunci însă, şi forma precipitaţiilor, mai ales la munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, asociate şi cu un vânt de 70-80 de km/h indică o vreme deosebit de rece. Şi la acest moment, avem staţiuni unde înregistrăm strat de zăpadă consistent. De pildă, la Vârfu Omu, aproape 80 de centimetri, la Bâlea Lac peste 50 de centimetri, la Căliman, de asemenea, 35 de centimetri.”, a menționat Elena Mateescu, director executiv ANM, în direct la Antena 3 CNN.

Perspective pentru următoarea perioadă

După perioada de temperaturi scăzute și precipitații abundente, meteorologii anticipază o revenire a vremii mai calde în a doua jumătate a săptămânii viitoare. Temperaturile vor crește, iar soarele va reveni pe cer, însă în unele zone sunt prognozate și precipitații sporadice. Elena Mateescu a subliniat și că temperaturile vor rămâne scăzute în următoarea perioadă, în special în jumătatea nordică a țării, iar precipitațiile vor continua să fie semnificative.

„În continuare așteptăm ploi însemnate cantitativ, în extindere ca arie începând de duminică după-amiază, dinspre sud-vest, un sistem frontal determină ploi în mare parte din țară, iar aici, în jumătatea de sud a țării, ne așteptăm și la cantități mai însemnate 15-20 l/metru pătrat. Aceste ploi vor continua luni, de această dată pe partea de nord și nu se încheie aici acest episod mai ploios și în zilele următoare, marți, miercuri ne așteptăm ca țara noastră să fie traversată de sisteme noroase și de ploi, de această dată mai însemnat pe partea de sud-vest.

Practic, până miercuri așteptăm episoade succesive cu ploi și cantități chiar mai însemnate de apă, peste 15-20 de litri pe metru pătrat, iar la munte, ținând cont că temperaturile se mențin coborâte, așteptăm ninsori și lapoviță la peste 1.500 metri și chiar depunerea unui strat de zăpadă mai important în Carpații Meridionali. Tendința pare a fi de încălzire în a doua jumătate a săptămânii și prin restul țării şi vom avea o vreme mai bună și sub aspectul ploilor, în sensul restrângerii acestora după ziua de joi.”, a mai adăugat directorul ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: