Redactia.ro
Home » Știri » ANM anunță cod roșu de caniculă!

ANM anunță cod roșu de caniculă!

ANM anunță cod roșu de caniculă

Europa se va confrunta săptămâna viitoare cu un cod roșu de caniculă. Avertizarea cod roșu de caniculă este valabilă și pentru țara noastră. În timpul zilei se vor înregistra temperaturi de până la 40 de grade Celsius. 25 de grade Celsius se vor înregistra pe timpul nopţii – potrivit agenţiilor naţionale de meteorologie, care reamintesc că valurile de căldură se vor înmulţi odată cu intensificarea modificărilor climatice, informează AFP.

Din Marea Britanie până în Grecia şi din Spania până în Belgia, un val de aer cald provenind din Maghreb şi Peninsula Iberică va determina o creştere a temperaturilor încă din acest weekend pe întreg teritoriul Europei. Și România va fi afectată de valul maghrebian care va ajunge în Europa. Temperaturilevor depăși în zone izolate temperatura de 4o de grade Celsius.

Cod roșu de caniculă. În Germania, temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius marţi. Miercuri temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius. Apoi vor începe să scadă, potrivit agenţiei Wetter Deutschland.

Un cod galben a fost emis în Spania de Agenţia publică de meteorologie (AEMET). Codul este valabil pentru duminică în mai multe provincii din nordul ţării, Aici temperaturile vor depăşi pragul de 36 de grade Celsius.

ANM anunță cod roșu de caniculă!

AEMET se aşteaptă la o vară “mai caldă decât este normal”. Căldura se va resimți la fel ca în 2018. Temperaturile ar trebui să fie însă mai mici în raport cu cele înregistrate în verile din 2015 şi 2017.

Belgia, care a emis un avertisment de “căldură puternică”, prevede “valori maximale de până la 34 sau 35 de grade” în aceleaşi zile, potrivit Institutului Regal de Meteorologie. Elveţia se aşteaptă şi ea la “temperaturi caniculare săptămâna viitoare: până la 36 de grade marţi şi 37 de grade miercuri”, potrivit MeteoSuisse.

Cod roșu de caniculă. Meteorologii din Regatul Unit al Marii Britanii s-au declarat deosebit de îngrijoraţi din cauza “furtunilor violente” prognozate, pentru care a fost emis un avertisment ce va rămâne în vigoare de duminică până marţi. “Vom avea o vreme caldă, umedă şi instabilă”, a prevenit MetOffice.

Grecia se va număra printre ţările cele mai afectate, cu temperaturi care vor urca până la 39 de grade Celsius începând din acest weekend.

Citește și: Cazul Sorinei. Asistenții maternali depun plângere împotriva procurorului

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: