Redactia.ro
Home » Știri » ANM transmite că norul de fum creat de explozia de la Rafinăria Petromidia se îndreaptă către mare

ANM transmite că norul de fum creat de explozia de la Rafinăria Petromidia se îndreaptă către mare

Zeci de pompieri s-au luptat cu Explozia din Petromidia

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Acum, norul de fum creat de acest incident, se îndreaptă către mare, anunță ANM.

ANM transmite că norul de fum creat de explozia de la Rafinăria Petromidia se îndreaptă către mare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, o informare în legătura cu explozia de la Rafinăria Petromidia-Năvodari. Concret, norul de fum care s-a creat se deplasează către mare. Tot potrivit ANM,
astăzi, de la ora 13:00 circulația aerului este relativ slabă, la înnălțimi de peste 30-40 de metri, vântul suflă slab, cu viteze de peste 15-20 km/h, din nord-vest.

”(…) „se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare)”, a transmis ANM. De asemenea, se anunță ploi torențiale după orele 17:00-18:00, însoțite de descărcări electrice, vânt puternic, vijelii și grindină.

Ce spune ministrul Mediului despre explozie

În legătura cu explozia, generată de un incendiu, ministrul Mediului,  Tanczos Barna, spune că aceasta va avea un impact major asupra mediului.”Responsabilitatea este a ISU, ei au preluat controlul. Impactul asupra mediului poate fi major. Din informațiile de la ANM, norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm”, a declarat Tanczos Barna, care a adăugat că la fața locului se află un laborator mobil care monitorizează calitatea aerului.

Ce spune Raed Arafat despre explozie

Și șeful DSU, Raed Arafat, și-a exprimat un punct de vedere. Momentan avem mai multe echipe, căci au fost mobilizate din alte județe, din Călărași, din Tulcea, din Brăila. Eu mă aflu aici cu inspectorul general. Pompierii se luptă cu incendiul din mai multe zone din jurul lui pentru răcire și controlul lui.

Reacția premierul Florin Cîțu: ”I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU,  să meargă la fața locului”

De asemenea, premierul Florin Cîțu a solicitat șefului IGSU și lui Raed Arafat să meargă la fața locului și să coordoneze întreaga intervenție.

”Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime.De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă. În acest moment, salvatorii intervin cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila. Acestor forțe li se adaugă o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța,” a spus și premierul Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: