Redactia.ro
Home » Știri » Anunț ANM! De vineri seara, vor fi lapoviță, ninsoare și polei în aproape toată țara

Anunț ANM! De vineri seara, vor fi lapoviță, ninsoare și polei în aproape toată țara

Localitatea din România unde a nins abundent, dis de dimineață. Strat uriaș de zăpadă la mijlocul lunii mai

Anunț ANM! Administrația Națională de Meteorologie a transmis că vineri vor fi polei, lapoviță și ninsoare în mai multe zone din țară. Începând de la ora 18.00 până sâmbătă la ora 10.00, vor fi precipitații mixte, de polei și vânt puternic.

Anunț ANM! De vineri seara, vor fi lapoviță, ninsoare și polei în aproape toată țara

Anunț ANM! Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând de vineri după-amiaza, vor avea loc precipitații mixte de vreme severă. Precipitațiile vor începe vineri, de la ora 18.00 până sâmbătă, 30 ianuarie la ora 10.00. În intervalul menționat, vor avea loc precipitații predominant sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei, în special în centrul, sudul și estul țării. De asemenea precipitațiile vor avea loc și la munte, la altitudini mai mici de 1400 m, determinând topirea stratului de zăpadă existent. Potrivit ANM, cantitățile de apă vor depăși, local 15-20 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. În zona montană înaltă, mai ales la peste 1700 m, va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafele, de 60-70 km/h.

Mai mult, specialiștii susțin că astfel de fenomene vor avea loc și în seara zilei de duminică, 31 ianuarie, precum și în noaptea de duminică spre luni în regiunile estice, sud-estice și centrale, precum și la munte, iar în prima parte a zilei de luni, mai ales în nord-estul teritoriului.

200 de mașini blocate pe drumuri din cauza zăpezii

Aproximativ 200 de mașini cu 439 de persoane au fost blocate din cauza zăpezii, pe drumuri din județul Constanța. Așadar, autoritățile au închis toate drumurile naționale și județene, cu excepția DN 39, DN 39A și A2.„ Au fost operaţionalizate două puncte de lucru, la Băneasa şi Topraisar, cu sprijinul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, constând în două şenilate, încadrate cu doi paramedici din cadrul ISU”, transmitea miercuri seara Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis că a fost trimis un mesaj Ro-Alert privind închiderea drumurilor, fiind transmise informări și avertizări meteo către toate unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice din județ. Aproape 100 de utilaje de deszăpezire au acționat pe toate tronsoanele afectate de viscol, iar în operațiuni au fost angrenate 426 de forțe din cadrul Ministerului Afacerilor Intenre, dintre care 205 de la ISU, 55 de la IJJ, 82 de la IPJ,84 de la Garda Coastă.

Totodată, 20 de localități din Constanța nu au fost alimentate cu energie electrică, nefiind probleme în alimentarea acestora cu gaze și apă. „Administratorii drumurilor naţionale şi judeţene ne-au asigurat că au în bazele de deszăpezire toate utilajele prevăzute în planuri, atât cele proprii, cât şi cele prevăzute prin contract şi stocurile de material antiderapant şi solutii chimice”, a mai precizat ISU Dobrogea. Autoritățile le-au transmis românilor să nu plece la drum dacă vremea este capricioasă, deoarece mulți oameni au rămas înzăpeziți cu mașinile din cauza faptului că nu au fost atenți la atenționările făcute de meteorologi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: