Redactia.ro
Home » Știri » Anunț controversat! Nu mai începe școala pe 14 septembrie?

Anunț controversat! Nu mai începe școala pe 14 septembrie?

Se amână deschiderea școlilor?

Senatorul PRO România, Nicolae Marin i-a cerut premierului Ludovic Orban printr-o scrisoare deschisă transmisă vineri, să anunțe în regim de urgență un act normativ care să amâne deschiderea școlilor, din cauza alegerilor locale.

Anunț controversat! Nu mai începe școala pe 14 septembrie?

Potrivit Cancan.ro, Nicolae Marin, senatorul Pro România i-a cerut printr-o scrisoare deschisă vineri premierului Ludovic Orban să promoveze în regim de urgență un act normativ, care să amâne deschidere școlilor, până pe 1 octombrie.

Vă adresez prezenta scrisoare deschisă având în vedere în primul rând protejarea stării de sănătate a copiilor şi apoi evenimentele următoare care implică deschiderea anului şcolar şi organizarea, în scurt timp, a secţiilor de votare pentru exercitarea de către cetăţeni a dreptului de a-şi alege reprezentanţii în cadrul autorităţilor publice locale. Vă solicit să promovaţi în regim de urgenţă un act normativ care să prevadă amânarea deschiderii anului şcolar pentru data de 1 octombrie 2020”, se arată în scrisoare transmisă de senator.

Se amână deschiderea școlilor?

Conform decizie autorităților competente, anul școlar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie, însă,după două săptămâni în unitățile de învățământ trebuie să fie amenajate secțiile de votare pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Astfel, după finalizarea procesului electoral, elevii trebuie să revină în unitățile de învățământ în care sute de mii de oameni au intrat pentru a vota. Așadar, timpul foarte scurt de la finalizarea procesului electoral până la reînceperea cursurilor nu este propice desfășurării acestora în condiții sanitare sigure, iar dezinfectarea spațiilor fiind o procedură necesară. Senatorul este de părere că sănătatea copiilor este mult mai importantă, decât alegerile locale.

Este nevoie ca ‘România educată’ să se desfăşoare într-un mediu sănătos şi de aceea vă propun data de 1 octombrie ca dată pentru deschiderea noului an şcolar. Cred că sănătatea copiilor noştri este mult mai importantă în această situaţie dificilă!”, mai scrie Nicolae Marin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: