Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi şi vijelii. Ce zone sunt afectate

Anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi şi vijelii. Ce zone sunt afectate

Anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi şi vijelii. Ce zone sunt afectate

Cod galben de ploi şi vijelii. Iată ce zone sunt afectate!

Cod galben de ploi şi vijelii

Cod galben de ploi și vijelii emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 16 mai 2023, ora 18:00 – 17 mai 2023, ora 18:00 avertizează asupra unor fenomene meteorologice extreme în mai multe județe din sudul țării.

Ce zone sunt afectate

Potrivit atenționării emise marți de ANM, județele vizate de acest cod galben sunt Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt și Teleorman. În aceste regiuni, se prognozează ploi însemnate cantitativ și vijelii, cu posibilitatea de acumulări mari de apă și intensificări ale vântului.

În Oltenia și sud-vestul Munteniei, ploile vor avea caracter de aversă, iar cantitățile de apă se vor situa între 25 și 30 de litri pe metru pătrat, cu posibilitatea depășirii valorii de 35-40 de litri pe metru pătrat în anumite zone. Aceste cantități semnificative de precipitații pot cauza probleme în ceea ce privește scurgerile de apă și potențiale inundații locale.

De asemenea, în regiunile intracarpatice, în a doua parte a zilelor de marți și miercuri, se vor înregistra intervale cu averse puternice, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții propice pentru formarea de grindină.

Anunț de ultimă oră!

Iată avertismentul ANM!

„16 mai 2023, ora 18:00 -> 17 mai 2023, ora 18:00

Fenomene: ploi însemnate cantitativ

Regiuni afectate: conform textului şi hărţii

În Oltenia şi sud-vestul Munteniei vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă şi, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25…30 l/mp şi izolat vor depăşi 35…40 l/mp.

Îndeosebi în regiunile intracarpatice, în a doua parte a zilelor de marţi şi miercuri, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină”, se arată în atenţionarea emisă marţi de ANM.

Sursa foto: ANM

Vremea în București

În București, temperaturile vor continua să crească, iar maxima va ajunge la 25 de grade, o valoare normală pentru această dată. Vor fi înnorări, dar și perioade cu soare, iar vântul va fi activ. Astfel, locuitorii Capitalei pot profita de o zi plăcută în oraș, având posibilitatea să se bucure de diverse activități în aer liber.

Prognoza meteo pentru următoarele zile indică o zi caldă în București, marți, cu o temperatură de 26 de grade. Vremea va fi închisă, dar doar spre sfârșitul nopții se prevăd averse și descărcări electrice. Vântul va avea viteze de 30-40 km/h.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: