Redactia.ro
Home » Sport » Anunţul anului despre starea lui Michael Schumacher

Anunţul anului despre starea lui Michael Schumacher

Michael Schumacher, Spania

Michael Schumacher ar fi conștient, informează unul dintre angajații spitalului din Paris unde fostul pilot de Formula 1 este internat de câteva zile.

Infirmiera care se ocupă de el a declarat, conform Le Parisien, că Schumacher este conştient. „Schumacher se află în îngrijirea mea. Vă pot asigura că este conştient”, a declarat infirmiera lui.

Sportivul german, în vârstă de 50 de ani, se află de câteva zile în Paris, acolo unde ar urma un tratament cu celule stem la spitalul Georges-Pompidou, sub supravegherea doctorului Philippe Menasche, unul dintre cei mai renumiți din lume.

Philippe Menasche este un chirurg cardiac, în vârstă de 69 de ani, care a pus bazele terapiei celulare pentru tratarea afecţiunilor inimii.

El este ajutat de un alt specialist de marcă, profesorul Gerard Saillant, prezent şi el spitalul unde a fost internat Schumacher. Acesta este şi el autorul unei nou tip de intervenţie chirurgicală, cea constând în grefa de celule embrionare cardiace. Amândoi sunt membri ai Institutului pentru cercetarea creierului şi a măduvei spinării.

Totul este însă învăluit în mare mister. Marţi după amiază, Michael Schumacher şi familia acestuia au primit vizita cunoscutului Jean Todt, preşedintele FIA şi bun prieten cu fostul pilot de Formula 1. A durat 45 de minute, după care vizitatorul a părăsit clinica fără să ofere vreo informaţie, scrie digisport.ro.

S-a accidentat la schi, în 2013

Pe 29 decembrie 2013,  Michael Schumacher a suferit un accident în timp ce se afla la schi. El a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la spitalul din Grenoble. A fost transferat pe 16 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar din 9 septembrie 2014 și până în prezent a fost tratat, în majoritatea timpului, la locuința lui din localitatea elvețiană Gland.

 

Loading...