Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul lui Tătaru. La trei cazuri de infecție în clase diferite, școala va fi închisă

Anunțul lui Tătaru. La trei cazuri de infecție în clase diferite, școala va fi închisă

Anunțul lui Tătaru

Ministrul Sănătății a declarat marți, că în momentul în care se vor descoperi trei cazuri de coronavirus în clase diferite, școala respectivă va fi închisă, iar elevii și profesorii vor intra în izolare timp de două săptămâni.

De asemenea, în București nu există școli care să nu facă față scenariului 2 privind începerea anului școlar.

Anunțul lui Tătaru. La trei cazuri de infecție în clase diferite, școala va fi închisă

Nelu Tătaru a precizat marți, într-o conferință de presă, că în cazul în care vor fi descoperite trei cazuri de coronavirus în clase diferite, unitatea de învățământ va fi închisă, iar elevii și profesorii vor intra în izolare timp de două săptămâni.

“Când avem trei cazuri în trei clase diferite, acea şcoală se închide şi copiii şi profesori intră în izolare pentru două săptămâni, urmând anchetele epidemiologice să determine cei care au fost contacţi direcţi, urmând ca aceştia la fel să dezvolte o anchetă epidemiologică, în condiţiile în care sunt pozitivi”, a spus ministrul Sănătăţii.

Totodată, ministrul Sănătății a menționat că părintele care are un copil bolnav, trebuie să îl țină acasă și să ia legătura cu medicul de familie și să anunțe conducerea școlii.

Școlile din București vor face față

Tătaru a subliniat faptul că în București nu există școli care să nu poată face față scenariului 2 privind începerea școlilor. Mai mult, ministrul i-a rugat pe cetățeni să încerce să fie mai precauți și să aibă loc o scădere a numărului de cazuri noi, pentru a se asigura începerea școlilor.

Haideţi să facem ca până pe 7 sau până pe 10 să avem o scădere a ratei în Bucureşti şi să asigurăm începerea anului şcolar şi în Bucureşti. În acest moment nu avem şcoli care să nu poată duce măcar scenariul 2”, a declarat Nelu Tătaru.

Școlile își vor relua cursurile începând cu 14 septembrie, dacă situația privind bilanțul de infectări de coronavirus nu se va schimba radical, iar cazurile noi vor crește.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: