Redactia.ro
Home » Știri » Aşa mamă, aşa fiică! O fată de 14 ani din Botoşani a născut aproape în acelaşi timp cu mama ei, în acelaşi salon!

Aşa mamă, aşa fiică! O fată de 14 ani din Botoşani a născut aproape în acelaşi timp cu mama ei, în acelaşi salon!

O noua lege promulgata de Klaus Iohannis

România rămâne mereu surprinzătoare. O situaţie rar întâlnită la nivel mondial s-a întâmplat la maternitatea din Botoşani. O fată de 14 ani a ajuns colegă de salon la maternitate chiar cu mama ei. Cele două au născut aproape în acelaşi timp.

Fiica, în vârstă de 14 ani, a adus pe lume un băiețel, în timp ce mama a născut o fetiță.

Nepotul şi mătușa s-au născut în acelaşi timp

Ironia sorţii face ca, astfel, nepotul şi mătuşa să se fi născut în acelaşi timp.

„Este bine. Ea este mult mai matură emoțional şi fizic, după comportamentul avut în maternitate. Greutățile vieţii au maturizat-o mult mai repede şi s-a comportat diferit, nu ca o fetiță de 14 ani.

Face parte dintr-un mediu stabil„, a precizat Carmen Zaboloteanu, șefa Secţiei Neonatologie Maternitatea Botoşani. Dar medicii avertizează că, în ultimul an, numărul mamelor minore a crescut îngrijorător.

România are bunici de 31 de ani

Situaţia cu mamele minore este chiar un caz disperat în judeţul Botoşani. În Hilişeu Horia, spre exemplu, o femeie de 31 de ani era deja bunică, în urmă cu câţiva ani, când fata ei de 16 ani a născut. La rândul ei, mama de 52 de ani se putea deja numi străbunică. Zonele în care se practică astfel de obiceiuri sunt, de obicei, zonele rurale sau rău famate.

În prima jumătate a anului 2022 sunt deja 30 de mame minore, trendul fiind, de o uşoară creştere a mamelor de 14-15 ani, faţă de trecut.

România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de naşteri în rândul mamelor cu vârste mai mici de 15 ani, conform statisticilor realizate pentru anul 2020, din 1.645 de fete cu vârsta între 10 şi 15 ani care au devenit mame în 2020 în statele membre UE, 731 fiind românce. Judeţele cu cele mai multe naşteri în rândul minorelor cu vârste sub 15 ani sunt Mureş, Bihor şi Dolj.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: