Redactia.ro
Home » Știri » Atențe utilizatori ai rețelei de socializare WhatsApp! Acest mesaj este fraudă

Atențe utilizatori ai rețelei de socializare WhatsApp! Acest mesaj este fraudă

GALERIE FOTO (2)

O nouă metodă de fraudă prin intermediul rețelei de socializare WhatsApp face noi victime de la o zi la alta, iar Directoratul Național de Securitate Cibernetică vine cu sfaturi pentru a ne proteja de infractorii virtuali.

Atențe utilizatorii rețelei de socializare WhatsApp! Acest mesaj este fraudă

Prin intermediul noii scheme de fraudă care a împânzit rețeaua de socializare WhatsApp, escrocii își abordează victimele printr-un mesaj foarte tentant, ce le-ar asigura o sumă de bani enormă. Mulți dintre ei cad în plasă, iar banii pierduți nu sunt deloc puțini.

Din fericire, Directoratul Național de Securitate Cibernetică are câteva sfaturi pentru utilizatori, iar cel mai important are în vedere înteracțiunea cu escrocii. DNSC a subliniat că utilizatorii ar trebui să se ferească de persoanele ce le oferă sume de bani sau care le cer datele personale, date de autentificare sau date de securitate privind cardurile bancare.

Cum funcționează escrocheria?

Victimele sunt ademenite de către escroci prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp cu un mesaj foarte tentant, în care persoanele în cauză sunt anunțate că au câștigat 1,9 milioane de euro, dar pentru a intra în posesia banilor, e necesar ca aceștia să achite o sumă anume, stabilită de către escroc.

”În ultimele zile, utilizatori din România au notificat Directoratul cu privire la mesaje nesolicitate primite pe WhatsApp, de obicei redistribuite, în care erau anunţaţi despre faptul că urmează să primească o donaţie de aproximativ 1,9 mil. de euro. Desigur, totul este o tentativă destul de clară de a păcăli utilizatorul, o reintepretare oferită celebrei ţepe care datează de la începutul internetului – scrisoarea sosită de la un prinţ nigerian, care oferea un scenariu similar”, a transmis, marţi, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

De asemenea, DNSC a transmis că această metodă are un grad de complexitate foarte redus, dar tot reușește să păcălească destui oameni. Tocmai de aceea, românii ar trebui să fie cât se poate de precauți.

În 2019, CNBC a transmis că această formă de înșelatorie reușea să le aducă hoților virtuali venituri de peste 700.000 de dolari. Victimele erau nevoite să achite o sumă de bani pentru a intra în posesia a sute de mii de euro, dar, bineînțeles, victimele ce cădeau pradă acestei tâlhării nu primeau nimic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: