Redactia.ro
Home » Știri » Atenționare de călătorie pentru Grecia! Joi este grevă generală

Atenționare de călătorie pentru Grecia! Joi este grevă generală

Antenționare de călătorie pentru Grecia! Joi este grevă generală

A fost emisă o nouă atenționare pentru românii care intenționează să călătorească în Grecia. uncționarii publici din Grecia vor organiza, joi, o grevă generală de 24 de ore, informează MAE.

Atenționare de călătorie pentru Grecia! Joi este grevă generală

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Grecia că Administrația Națională elenă a Funcționarilor Publici și Confederația Generală a Lucrătorilor din Grecia au anunțat organizarea unei greve generale, cu o durată de 24 de ore, începând în data de 10 iunie 2021.

Vor fi afectate mai multe sectoare, printre care și transportul public în comun (cu excepția celui aerian). Nu vor circula mijloacele de transport pe calea ferată (trenurile la nivel național, trenul electric ISAP – Linia 1 care asigură accesul la aeroportul internațional din Atena), vasele de transport călători (feribot, cursele locale interinsulare etc), troleibuzele, tramvaiul și metroul din Atena (liniile 2 si 3 – către aeroportul internațional). Circulația autobuzelor din Atena se va desfășura doar în intervalul orar 09:00-21:00.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor să evite deplasările neesențiale în intervalul menționat în zonele centrale ale capitalei elene, existând riscul apariției unor proteste/manifestări stradale.

Grecia a deschis sezonul turistic

Sezonul turistic a fost deschis în Grecia! Începând de sâmbătă, 15 mai, românii pot circula în statul elen, dar ținând cont de anumite reguli ale pandemiei. Vaccinarea este una dintre condiții. Autoritățile din Grecia cer pentru turiștii care vin să se bucure de vacanțele lor exotice, să respecte următoarele reguli: dovada vaccinării sau test COVID negativ sau o dovadă a infectării cu SARS-CoV2 cu cel mult 9 luni înainte de a intra în Grecia.

MAE  precizează că în cazul turiștilor vaccinați, aceștia trebuie să aibă ambele doze. În privința rapelului, ei trebuie să arate un act doveditor potrivit căruia au trecut 14 zile de la acesta. Adeverința/certificatul de vaccinare trebuie să fie în limba engleză.

Persoanele care au fost infectate cu COVID și trebuie să dovedească acest lucru, vor trebui, de asemenea, să  prezinte o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de proveniență. Actul va specifica dacă persoana a trecut prin boală, s-a vindecat. De altfel, infecția să fi fost cuprinsă într-o perioadă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Grecia.

Pentru cei care nu s-au vaccinat încă sau nu au suferit de Covid19, este nevoie de un este PCR negativ. Acesta se va face cu cel mult 72 de ore înainte. Există posibilitatea ca la granițe să fie aleatoriu testați, iar dacă sunt descoperiți pozitivi vor intra în carantină sau li se interzice accesul în statul elen

MAE anunță că se poate călători către Grecia atât pe cale aeriană, cât și terestră. Sunt deschise două puncte vamale cu Bulgaria, pe uscat: Kulata-Promachonas și Svilengrad-Ormenio. Un punt de frontieră este deschis și cu Macedonia de Nord, iar vama Makaza este rezervată doar transportatorilor de mărfuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: