Redactia.ro
Home » Știri » Au fost descoperite gropi cu oseminte pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti! Imagini uluitoare – VIDEO

Au fost descoperite gropi cu oseminte pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti! Imagini uluitoare – VIDEO

GALERIE FOTO (2) Au fost descoperite gropi cu oseminte pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti! Imagini uluitoare - VIDEO

Mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti de către arheologii care lucrează în zona respectivă.

Au fost descoperite gropi cu oseminte pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat duminică, în urma unei postări pe o reţea de socializarea. Conform postării, în comuna Gherceşti, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti, au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite, notează News.ro.

”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii”, arată în comunicatul IPJ Dolj.

Au fost descoperite gropi cu oseminte pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti! Imagini uluitoare - VIDEO

Mai mult, în situl arheologic pe o porţiune de aproximativ un kilometru se găsesc mai multe gropi făcute de către arheologii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi se găsesc oseminte.

Poliţiştii au mai precizat că cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de profil contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres.

Oseminte umane vechi de 450.000 de ani, descoperite într-o peşteră

Oseminte “foarte rare” şi vechi de 450.000 de ani, găsite în peştera Tautavel din sud-vestul Franţei, au fost identificate şi atribuite unei fiinţe umane, au anunţat miercuri reprezentanţii centrului de cercetare dedicat acestui sit preistoric celebru.

Este vorba despre un fragment de peroneu cu o lungime puţin mai mică de şase centimetri, descoperit în urmă cu 18 ani, a precizat arheologul Christian Perrenoud, coordonatorul cercetărilor ştiinţifice, realizate în manieră sistematică în acest sit începând din 1964, scrie Agerpres, care citează AFP.

După părerea lui, “este foarte rar să găsim oseminte umane din acea epocă, mai ales pentru că oamenii care au trăit în urmă cu peste 100.000 de ani nu îşi îngropau morţii”.

În plus, este dificil de aflat dacă un fragment atât de mic, precum acel fragment de peroneu, a aparţinut unei fiinţe umane. “Când aveţi un fragment de 40 de centimetri, veţi spune imediat” că el a aparţinut probabil unui om, a declarat cercetătorul francez.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: