Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul unui expert în sănătate! ”Sunt deja foarte multe tulpini mutante ale virusului”

Avertismentul unui expert în sănătate! ”Sunt deja foarte multe tulpini mutante ale virusului”

Avertismentul unui expert în sănătate! ”Sunt deja foarte multe tulpini mutante ale virusului”

Un expert în sănătate susține că în România este posibil să existe foarte multe tulpini mutante ale coronavirusului. 

Care este avertismentul expertului în sănătate

Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel a explicat la Digi24 că aceste tulpini mutante s-ar depista prin secvențiere genetică, ceea ce însă nu se face întrucât nu sunt nici centre specializate, nici personal de specialitate, iar costurile sunt ridicate.

„Oricum sunt mai multe cazuri decât cele raportate, pentru că nu se face testare suficientă. Și până acum au existat tulpini. Faptul că nu facem secvențiere genetică la toate persoanele infectate nu înseamnă că nu avem tulpini noi. Virusul este predispus la mutații la transferul de la o persoană la alta, iar ăsta e motivul de îngrijorare privind sănătatea la nivel internațional. Probabil avem deja foarte multe tulpini mutante în România. 

Există și alte tulpini de acoperit la nivel global, problema e când ajung atât de mult modificate față de varianta inițială pentru care s-a creat vaccinul, de aceea este foarte important ca vaccinarea să se facă repede, pe scară mare. Sunt noi studii care arată că și în Polonia a apărut o nouă tulpină la nurci, cu transmisibilitate la om, așa că ne putem aștepta oricând să existe tulpini.

Mă aștept ca și în România să existe alte tulpini decât cele cunoscute, dar pentru că nu dau modificări diferite ale formelor de manifestare, nici nu sunt secvențiate genetic, pentru ca este un cost mai mare și nu e o procedură de rutină. Este o procedură care presupune un echipament tehnic de specialitate, personal de specialitate și costuri ridicate. În România sunt doar câteva centre care pot face secvențierea genetică, procedura nu este una de rutină, ci face parte din cercetare sau din metodele avansate de diagnostic”, a declarat Ioana Stăncel.

Ce spune medicul Virgil Musta despre persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus după prima doză de vaccin

Tot mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus au fost depistate și în România la scurt timp după efectuarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19. Cercetătorii nu au găsit până în acest moment o legătură directă între vaccinare și infectarea cu noul coronavirus.

Avertismentul unui expert în sănătate! Medicul Virgil Musta, de la spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a pecizat în ce condiții se mai poate face rapelul pentru persoanele  depistate cu noul coronavirus după prima doză de vaccin. Medicul a precizat că există trei posibilități în cazul persoanleor care sunt depistate cu COVID-19 între prima doză de vaccin și efectuarea rapelului.

“Există trei atitudini în acest sens. Protocolul american prevede că toate aceste persoane pot face rapelul după ce ies din izolare dacă nu mai au simptome, adică în situația în care starea generală este una bună.

Protocolul european recomandă ca la 28 de zile de la depistare aceste persoane ar putea face rapelul. Protocolul nostru sau discuțiile din România referitoare la acest caz precizează că rapelul trebuie făcut la 28 de zile de la finalizarea izolării. Deci 28 de zile după ce trec cele 14 zile de izolare”, a declarat medicul Virgil Musta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: