Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare meteo transmisă de ANM pentru toată țara. Cod galben de ploi și vijelii

Avertizare meteo transmisă de ANM pentru toată țara. Cod galben de ploi și vijelii

Cod galben vreme rea

Întreaga țară va fi măturată de furtuni în ziua de vineri. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au avertizat că toată țara va fi sub o atenționare de cod galben de furtuni. Acesta începe vineri și se va sfârși în dimineața zilei de sâmbătă.

Cod galben de furtuni și vreme rea valabil până sâmbătă

De astăzi și până sâmbătă la ora 10 în toată țara va fi instabilitate atmosferică, pe arii relativ extinse. În toată această perioadă meteorologii anunță că vom avea parte de furtuni, averse, ce vor fi însoțite de descărcări electrice, și pe alocuri vor căpăta caracter torențial.

Va ploua destul de mult, iar cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 de litri pe metrul pătrat. Pe arii restrânse, cantitățile de apă înregistrate vor fi cuprinse între 40 și 60 de litri pe metrul pătrat.

În intervalul menţionat, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp”, arată avertizarea meteo transmisă vineri de ANM.

Meteorologii au transmis prognoza pentru București

La fel ca în restul țării, și în Capitală vremea va fi instabilă.Bucureștenii trebuie să nu îșu uite umbrela acasă, pentru că sigur va ploua.

De altfel, meteorologii au avertizat că cerul va fi luminat de fulgere, iar precipitațiile nu vor lipsi. Începând de astăzi și până sâmbătă dimineața, vor fi ploi, vijelii și posibil grindină, pe alocuri.

Potrivit ANM, vor exista averse ce pot căpăta caracter torențial, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa undeva între 16 și 18 grade Celsius.

Cantitățile de apă se vor acumula mai ales în intervale scurte de timp, iar acestea se vor situa între 15 și 20 de litri pe metrul pătrat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: