Redactia.ro
Home » Știri » BAC 2019. Elevii susțin azi proba obligatorie a profilului

BAC 2019. Elevii susțin azi proba obligatorie a profilului

GALERIE FOTO (4) BAC 2019. Elevii susțin azi proba obligatorie a profilului

BAC 2019. Absolvenții claselor a XII-a susțin azi proba obligatorie a profilului. Elevii care au terminat profilul real vor susține bacalaureatul la matematică, în timp ce elevii care au terminat la profilul uman, vor susține proba la istorie.

Proba scrisă la matematică/istorie începe la ora 9. Accesul în sala de examen se face între orele 7:30-8:30. Candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

BAC 2019. Elevii susțin azi proba obligatorie a profilului

Subiectele sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:

a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de MECTS;

b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;

c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzător conţinutului programelor de bacalaureat, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea competenţelor prevăzute în aceste programe;

d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore

Ce nu au voie să facă candidații în sala de examen

BAC 2019. În Ordinul Ministrului privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat national se arată care sunt regulile pe care candidații trebuie să le respecte în sala de examen:

Elevii nu au voie să intre în sala de examen având la ei orice fel de materiale informative. Dacă aceștia încalcă această regulă vor fi eliminați din examen.

Model de subiect la BAC 2019 la Istorie

Subiectele la Bacalaureat 2019 la Istorie sunt structurate în 3 părți. Primele două subiecte conțin texte la prima vedere pe baza cărora candidații trebuie să rezolve mai multe cerințe. A treia parte o reprezintă elaborarea unui eseu, pe o temă istorică abordată de elevi în programa școlară.

Citește și: BAC 2019. Rezultate BACALAUREAT 2019 EDU