Redactia.ro
Home » Știri » Bărbații infectați cu Covid-19 nu ar mai putea face copii. Legătura dintre virus și infertilitate, demonstrată de specialiști

Bărbații infectați cu Covid-19 nu ar mai putea face copii. Legătura dintre virus și infertilitate, demonstrată de specialiști

Bărbații infectați cu Covid-19 nu ar mai putea face copii

Oamenii de știință din Israel au descoperit că bărbații care au fost infectațu cu noul coronavirus nu vor mai mai putea face copii. Potrivit acestora, chiar și o formă ușoară a bolii ar putea provoca infertilitatea. Totodată, s-a descoperit o oarecare legătură între boala Dengue și virusul Covid-19.

Bărbații infectați cu Covid-19 nu ar mai putea face copii. Legătura dintre virus și infertilitate, demonstrată de specialiști

Potrivit unui studiu realizat de specialiștii din Israel, bărbații infectați cu noul coronavirus nu ar mai putea face copii. Conform acestora, numărul spermatozoizilor în cazul bărbaților diagnosticați cu COVID-19, a scăzut la jumătate, la numai o lună după ce au fost testați pozitiv.

Studiul urmează să fie publicat în Jurnalul de Fertilitate și Sterilitate, doar după ce acesta va fi analizat de specialiștii din alte țări.„Oamenii care se infectează nu se simt bine, însă chiar şi gripa poate provoca o scădere în ceea ce priveşte spermatozoizii. Întrebarea este dacă acest lucru este permanent sau e doar temporar. E nevoie de atenţie, pentru că dacă eşti la ATI şi mori, înseamnă că eşti foarte bolnav, aşa că nu ar trebui să ne mire schimbările din testicule, a declarat profesorul Allan Pacey, androlog la Universitatea din Shieffield.

Boala Dengue ar putea oferi un nivel de imunitate față de coronavirus

Un studiu realizat în Brazilia arată că există o legătură între răspândirea virusului și epidemiile de febră Dengue. Miguel Nicolelis, profesor la Duke University a coordonat studiul, care nu a fost deocamdată publicat oficial. Acesta compară distribuția geografică a cazurilor de COVID-19 cu răspândirea bolii Dengue în 2019 și 2020. ”Această descoperire extraordinară ridică posibilitatea unei reacţii imunitare încrucişate între serotipul Flavivirus al dengue şi SARS-CoV-2, arată studiul, referindu-se la anticorpii virusului Dengue şi noul coronavirus.

Mai mult, specialistul a menționat că rezultate sunt interesante în mod special, deoarece studiile anterioare au arătat că oamenii cu anticorpi pentru Dengue pot fi testați fals pozitiv pentru anticorpi pentru coronavirus, deși nu au fost infectați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: