Redactia.ro
Home » Știri » Barem de corectare la Limba şi literatura română. Cum se rezolvau subiectele la Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Barem de corectare la Limba şi literatura română. Cum se rezolvau subiectele la Bacalaureat, sesiunea de toamnă

GALERIE FOTO (5) Barem de corectare bacBarem de corectare bac

Emoții pentru elevii de clasa a XII-a. A început a doua sesiune de bacalaureat, cu proba la limba și literatura română. Peste 24.000 de elevi din sesiunea precedentă s-au înscris la acest examen și susțin luni prima proba a examenului.

Subiecte și barem de corectare Bac 2020, sesiunea de toamnă

Examenul de bacalaureat a început deja pentru elevii de clasa a XII-a care nu au reușit să promoveze examenul în prima sesiune, cea din iunie. Astfel, aceștia trebuie să susțină acum probele pe care le-au ratat în această vară.

Numărul celor care nu au reușit să promoveze în prima seseiune, dar și alături de cei care abia acum s-au înscris prima dată, este unul destul de mare. Este vorba despre 40.000 de elevi care susțin în această sesiune examenul maturității.

Examenul a început la ora 9:00, iar elevii au la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primei probe, cea de la limba și literatura română.

Subiectele vor fi făcute publice în jurul orei 10:00, așa cum s-a întâmplat și în cazul primei sesiune de bacalaureat, cea din iunie. Desigur, alături de acestea vor apărea și baremele de corectare, ce vor fi publicate pe site-ul oficial al Ministerulului Educației.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2020

Elevii au primit subiecte diferențiate în funcție de profilul pe care l-au ales. Astfel, subiectele de la limba și literatura română sunt diferite pentru cei de la profilul real față de ce au de rezolvat cei de la profilul uman.

Aceștia au trei ore la dispoziție să rezolve subiectele, iar proba se va termina la ora 12:00. Datele Ministerului Educației arată că la sesiunea de bacalaureat din această toamnă s-au înscris 42.700 de elevi. 24.900 dintre aceștia fac parte din promoția ce abia a absolvit, iar restul fac parte din alte promoții.

Examenul de bacalaureat va continua în această săptămână și cu restul probelor. Iată cum aratî calendarul examenului de bacalaureat din toamnă:

24 august: Limba și literatura română

25 august: proba obligatorie a profilului(matermatică sau istorie)

26 august: proba la alegere a profilului și specializării (canditații trebuie să aleagă dintr-o serie de materii studiate, diferențiat în funcție de profil)

27 august: Limba și literatura maternă

Barem profil uman
Barem profil uman
Barem profil real
Barem profil real

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: