Redactia.ro
Home » Știri » Băsescu candidează la Primăria Capitalei? Surpriză în cel mai nou sondaj de opinie

Băsescu candidează la Primăria Capitalei? Surpriză în cel mai nou sondaj de opinie

băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a anunţat că „este posibil” să candideze la fotoliul de primar general al Capitalei. Cu o condiție: să îşi rezolve problema cu dosarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată. Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante. Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeti ca se termina într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor”, a declarat, duminică seară, Traian Băsescu, la România TV, întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei.

Fostul şef al statului spune că este încrezător că va câştiga, dacă ar candida, dar aceasta este o „incertitudine majoră”. „Dacă aş candida, aş câştiga. Sigur, nu se pune problema unei alianţe şi merge PMP singur, în acest caz. Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan – n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan”, a mai spus Băsescu.

Sondajele îl contrazic

Sondajul de opinie realizat de CURS arată că actual edil al Capitalei Gabriela Firea este primul politician ales de bucureșteni pentru Primăria Generală, fiind favorită cu un procent de 40%, informează stiripesurse.ro.

Pe locul secund, la mare distanță, se situează Traian Băsescu, cu 29%, fost primar de București. Pe locurile următoare se situează Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta  Alexandru (6%).

În legătură cu activitatea Primarului general Gabriela Firea, bucureștenii apreciază în proporție foarte mare programele sociale derulate de Primăria Capitalei, favorabilitatea cea mai mare înregistrându-se pentru sprijinul financiar de 2.500 lei acordat noilor născuți (90%), pentru ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilități – 1.000 lei/lună pentru copii (89%) și 500 lei/lună (adulți), sau pentru stimulentul de 2.000 de lei pentru gravide (87%).

Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3 la sută.

Loading...