Redactia.ro

Bianca Andreescu, sărbătorită în orașul natal. Mesajul premierului canadian, Justin Trudeau

Bianca Andreescu

Bianca Andreescu, canadianca de origine română, care a reușit să câștige primul ei turneu de Grand Slam,a fost sărbătorită duminică în orașul său natal, Mississauga.

Sportiva de 19 ani a reușit să aducă trofeul de la US Open în Canada, după ce a înfrânt-o în finală pe americanca Serena Williams, pe 7 septembrie, cu 6-3, 7-5.

Ea a fost sărbătorită în prezenţa câtorva mii de fani, a premierului canadian Justin Trudeau, a unor miniştri, autorităţi locale şi reprezentanţi ai federaţiei de tenis.

 

Bianca Andreescu va avea și o stradă cu numele său în Mississauga, potrivit Hotnews.

 

Primarul orașului Mississauga Bonnie Crombie i-a înmânat Biancăi cheia oraşului, cea mai înaltă formă de recunoştinţă pentru un cetăţean. Edilul a dezvelit și indicatorul stradal cu numele sportivei, Andreescu Way.

Justin Trudeau le-a mulțumit părinților sportivei

Bianca este o inspiraţie pentru toţi canadienii tineri şi bătrâni. Dar ca să fiu sincer, ea este o inspiraţie pentru toţi tinerii canadieni deoarece a arătat că tinerii pot face orice. Este o dovadă că tinerii nu sunt liderii de mâine, ci lideii de azi, ca Bianca.

 

Dar aşa cum o sărbătorim pe această incredibilă tânără, această incredibilă performanţă, pe această incredibilă jucătoare de tenis, mai avem câteva persoane cărora trebuie să le mulţumim. Lui Nicu şi Mariei, şi lui Coco (n.r. – câinele familiei).

Nicu, Maria vă mulţumesc că aţi crescut această extraordinară fiică, o campioană incredibilă şi de asemenea vă mulţumesc pentru că în urmă cu mai mulţi ani aţi ales Canada pentru a începe şi a vă lansa familia voastră, deoarece în această ţară totul este posibil, iar voi şi alţii din Mississauga aţi demonstrat asta”, a spus Trudeau în discursul său.

Primarul oraşului Toronto, John Tory, a declarat ziua de 16 septembrie drept Ziua Biancăi Andreescu în metropola canadiană, pentru „probabil cel mai mare succes într-o probă individuală din istoria Canadei”.

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români, Nicu şi Maria. Ea şi familia ei au venit pentru scurt timp în România, ţară în care campioana de la US Open a început tenisul, la vârsta de şapte ani.

Apoi Bianca şi părinţii ei s-au întors în Canada şi sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.

La vârsta de 19 ani, Andreescu a câştigat trei turnee importante, Indian Wells, de categorie Premier Mandatory, Rogers Cup, de categorie Premier 5 şi Grand Slam-ul US Open, toate în acest an.

Loading...