Redactia.ro
Home » Știri » Boala fără leac! Milioane de americani sunt afectați

Boala fără leac! Milioane de americani sunt afectați

O nouă boală amenință omenirea!

Omenirea este amenințată de noi boli, pe lângă pandemia de coronavirus cu care se confruntă de aproape doi ani. În SUA, o nouă infecție face ravagii, iar medicii nu reușesc să o combată cu niciun medicament.

Boala fără leac! Milioane de americani sunt afectați

În SUA a apărut Candida auris, o boală depistată pentru prima oară în anul 2009, în Japonia. Candida auris a fost indentificată de către cadrele medicale americane în mai multe aziluri de bătrâni, dar și în mai multe spitale din Texas, potrivit New York Times.

Doctorii din SUA spun că nu există tratamente care să combată această infecție. Experții în sănătate precizează despre Candida auris că se poate regăsi pe gălețile cu apă pentru curățenie, pereți, perfuzii sau chiar și pe echipamentele medicilor.

„Candida auris supraviețuiește în mediile spitalicești, de aceea curățenia are un rol esențial în stoparea acesteia. Depistarea bacteriei este o chestiune serioasă, atât pentru pacient, cât și pentru spital, deoarece ținerea ei sub control se poate dovedi dificilă”, spune medicul Elaine Cloutman-Green.

Totodată, specialiștii au și vești bune! Candida auris nu afectează pe toată lumea, ci doar pe cei cu imunitatea slabă și grav bolnavi.

”Dacă ați dori să evocați un scenariu de coșmar pentru un agent patogen rezistent la medicamente, acesta ar fi acel scenariu. O infecție fungică netratabilă ar reprezenta o amenințare gravă pentru pacienții cu imunitate scăzută, beneficiarii care așteaptă sau fac transplant și pacienții cu boli critice de la Terapie Intensivă”, afirmă dr. Cornelius J. Clancy, doctor în boli infecțioase.

Candida auris poate provoca infecții ale sângelui. Cum le putem preveni în mod natural

Candida auris este foarte periculoasă pentru corpul uman. Poate infecta sângele, adică se poate răspândi în tot corpul dacă omul nu are o igienă corespunzătoare. Chiar dacă nu există medicamente pentru această boală, Candida auris poate fi combătută printr-o igienă corespunzătoare.

Pe lângă o igienă ca la carte, medicii ne sfătuiesc să avem grijă și la alimentație și să facem mult sport. ”Pe lângă o bună igienă, o alimentație echilibrată bazată pe alimente cât mai proaspete, bogată în legume și fructe, dar și exerciții fizice practicate cu regularitate, specialiștii recomandă un aport zilnic de vitamine si minerale. Mai mult, pentru un sistem imunitar puternic avem nevoie de odihnă și de menținerea stresului sub control. Așadar, să facem tot posibilul să ne menținem puternică propria „fortăreață”, luând toate măsurile pentru ca în ea să nu apară nicio breșă. Și atunci, ea își va îndeplini rolul protector de care avem atâta nevoie!”, potrivit medicului Mihaela Balint.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: